Zimski sportovi

Ana starta šesta, Poutiainen otvara

Branimir Korać, Bruno Blumenschein • srijeda, 03.01.2007.

Na zagrebačkom glavnom trgu izvučeni su startni brojevi za sutrašnji sljemenski slalom, trofej Snježne kraljice. Ždrijeb je htio da Ana Jelušić krene sa starta kao šesta, a utrku će otvoriti pobjednica prvog izdanja zagrebačkog slaloma Finkinja Tanja Poutiainen...

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Glavni zagrebački trg je u srijedu ugostio najbolje svjetske skijašice i bio domaćin izvlačenju startnih brojeva za utrku Svjetskog kupa koja će po svemu sudeći biti pravi spektakl. U prvom dijelu najviše zanimanja je izazvala "plesačica" Resi Stiegler: "Jako sam sretna što sam ponovno u Zagrebu, ipak je ovo moja najdraža utrka. Svakako ću sutra ponovno plesati jer je ples počeo upravo ovdje, u Zagrebu.".

Vrhunac izvlačenja je došao nakon što je Ivica Blažičko pročitao ime Ane Jelušić. "Rijeko! Zagrebe! Hrvatska! Ana Jelušić!", bilo je dovoljno da Trg bana Jelačića proključa, a ponajbolja hrvatska skijašica ove sezone dođe na pozornice i dobije startni broj 6. Prije Ane je na pozornicu izašla prošlogodišnja pobjednica Marlies Schild i ustvrdila kako "sutra ide svom snagom nakon neuspjeha u Semmering".

Za komentar izvlačenja i očekivanja iz same utrke upitali smo curu koja će krenuti prva u četvrtak, Tanju Poutainen. "Sretna sam što otvaram utrku. Forma u slalomu mi se sve više podiže. Dosta sam samouvjerena i sviđa mi se atmosfera u Zagrebu jer su ljudi jako topli. Nadam se da će se svi dobro zabaviti sutra.".

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Kako već ima dosta iskustva u Svjetskom kupu, kako Poutainen vidi Anu Jelušić? "Ana je već dobra skijašica, mlada je i u budućnosti može sve što poželi.". "Za mene su favoriti Schild, Hosp i Paerson, dok je Jelušić bila odlična u Semmeringu, ali ovaj put može biti još i bolja.", komentirala je Kathrin Zettel, koja će krenuti kao sedma.

"Utrka je klasik za naš skijašice. Mislim da je svakome drago biti ovdje. Uvijek je veliko uzbuđenje i puno je ljudi. Utrka je sama po sebi dobra, atmosfera odlična i zaista uživam što sam u Zagrebu. Moje koljeno je tijekom novogodišnjih praznika bilo dosta natečeno, ali osjećam da je svakog sata sve bolje i bolje.", ustvrdila je Anja Paerson i tako na najbolji način pozvala sve navijače da u velikom broju u četvrtak pohode Sljeme i uveličaju odličnu Snježnu kraljicu.

Startni brojevi sutrašnjeg slaloma - "Snow Queen":
1. Tanja Poutiainen (FIN)
2. Nicole Hosp (AUT)
3. Marlies Schild (AUT)
4. Therese Borssen (ŠVE)
5. Anja Paerson (ŠVE)
6. Ana Jelušić (HRV)
7. Kathrin Zettel (AUT)
8. Michaela Kirchgasser (AUT)
9. Ana Ottosson (ŠVE)
10. Maria Pietilae-Holmner (ŠVE)
11. Annemarie Gerg (NJEM)
12. Sarka Zahrobska (ČEŠ)
13. Monica Bergmann-Schmuderer (NJEM)
14. Resi Stiegler (SAD)
15. Chiara Costazza (ITA)...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!