Nogomet

Calderona razljutili svi u klubu

HINA • utorak, 16.01.2007.

Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida, Ramon Calderon gostovao je na madridskom sveučilištu Villanueva gdje je održao predavanje studentima o klupskom marketingu, no njegov se govor ubrzo pretvorio u lavinu kritika upućenih igračima i navijačima "Kraljevskog kluba", Davidu Beckhamu, bivšem predsjedniku Florentinu Perezu, ali i treneru Fabiu Capellu...

Calderon je igrače proglasio razmaženim i egoističnim zvijezdama, navijači su dobili epitet "kazališne publike", Beckham je optužen da odlazi u LA zbog glume, a ne nogometa, dok je Perez optužen za sabotažu i izdaju. "Jezikovu juhu" dobio je i Capello koji će zbog nesportskog poteza nakon utakmice sa Real Zaragozom biti kažnjen.

Prvi su se na udaru našli igrači. "Imamo momčad prepunu igrača koji nikada nisu krivi. Uvijek imaju opravdanje za sve, međutim naša svlačionica je prepuna egoizma i umišljenih veličina koje se smatraju velikim zvijezdama," kazao je Calderon, te dodao. "Velika većina studenata posjeduje kulturu i znanje, što naši igrači nemaju."

Vezane vijesti

Potom su na red došli navijači. Silne kritike koje Realu u zadnje vrijeme stižu sa tribina stadiona Santiago Bernebeu uzrujale su predsjednika.

"Real ima kazališnu publiku. Nedostaje nam podrška koju imaju klubovi u Engleskoj i Italiji. Naši navijači jedino znaju vrijeđati," kazao je Calderon, te nastavio s kritikom još jednom optuživši bivšeg kapetana engleske vrste Davida Beckhama da je prevario klub.

"Beckham je odavno znao da odlazi u SAD, no mjesecima je odgađao pregovore s Realom. David nas je prevario i izabrao je odlazak u Hollywood kako bi se okušao kao glumac, a ne zbog nogometa."

Porciju je dobio i Perez kojeg je Calderon optužio za sabotažu. "Perez je namjerno minirao dolazak Kake u naš klub. Javio je Berlusconiju naše planove kako bi uvjerio Kaku da produži ugovor za Milan," kazao je Calderon. Iz Reala su najavili i kažnjavanje Capella koji je nakon utakmice na Santiago Bernebeua navijačima pokazao srednji prst.

"Capello će biti kažnjen po klupskom pravilniku zbog nediscipline," poručio je predsjednik kluba.

Inače, tema predavanja koje je Calderon održao bila je "Uloga marketinga i menadžmenta u Real Madridu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!