Rukomet

"Vjera me nikad nije napuštala"

Goran Tomičić • četvrtak, 25.01.2007.

Nakon pobjede naše reprezentacije protiv Mađarske Davor Dominiković naglasio je kako je sretan što je napokon završena priča o dopingu i jer je opet u momčadi. Tvrdi da je naša reprezentacija i bez njega najbolja momčad na svijetu. Blaženko Lacković je pohvalio Jerkovića i Špoljarića. Misli da je Češka dobra ekipa, ali očekuje nove bodove, no svjestan je da je najvažnije biti spreman za utakmicu četvrtfinala...

Nakon utakmice izjave za HRT dali su Davor Dominiković i Blaženko Lacković.

Davor Dominiković: "Osjećaj je fenomenalan. Zadnjih devet dana sam često razmišljao što će biti kad se ovo dogodi jer sam znao da ću doći. Od početka same priče sam znao da sam nevin i čist. Evo, došao je i taj dan. Tu sam i drago mi je da sam tu. Bio je emotivan rastanak, a i novi sastanak je emotivan. Moram reći da sam trenutno najsretniji čovjek na svijetu. Jučer oko jedan sat sam dobio dobru vijet. Odradio sam u Pamploni trening sa svojim trenerom. Vozio sam se u autu. Prvo me nazvao moj menedžer i rekao da će me za pola minute nazvati predsjednik antidoping komisije španjolske federacije i čovjek me nazvao i rekao da sam čist. U tom trenutku obuzela me mješavina emocija, plač i smijeh. Ne znam ni ja, znam samo da su svi putnici u autu bili u opasnosti narednih pet kilometara, ali sigurno smo došli do cilja. Koferi su bili spremljeni još u Zagrebu. Punac i punica su bili predodređeni da ih pošalju, a ja sam imao rezerviranu kartu za petak. Moja vjera me nikad nije napuštala, vjera u samog sebe i vjera u Boga. Ja sam spreman, ali moram naglasiti jednu stvar. Iskreno mi je žao što je zbog mog slučaja malo u sjenu pala sjajna igra reprezentacije, koja na ovom prvenstvu funkcionira besprijekorno u obrani i u napadu. I opet ponavljam da su oni i bez mene najbolja momčad na svijetu. Ali ja sam tu i stavljam se na raspolaganje."

Blaženko Lacković: "Pala je Mađarska. Bila je jako teška utakmica danas i moglo se vidjet da su i naša ekipa i Mađari jako umorni. Vidim, Balić, Metličić i Vorni, glavni oslonac reprezentacije koji je odradio fenomenalan posao, malo su bili umorni danas. Drago mi je da sam ja proradio i da je Jerković proradio. Znači, sva pitanja vezana za golmane padaju u vodu. Ja stvarno moram reći da je Jerković danas bio fenomenalan. Po meni, bio je igrač utakmice. Drago mi je da se on vratio i da sam se ja vratio danas. Možda je izgledalo da smo lako pobijedili, ali ponovit ću da smo umorni. Cijelo vrijeme smo vjerovali u sebe i pametno igrali. Lino je jako dobro mijenjao. Obrana je fenomenalno funkcionirala. Moram pohvaliti Špoljarića koji je danas fenomenalno odradio posao. Moram priznati da je Gal čvrst i da drsko i jako udara, ali mislim da me Špoljarić osvetio u obrani. Igrao je pametno i praktično ga spremio u džep. Češka je dobra ekipa, koju smo danas malo gledali. Iznenadili su me prolaskom u drugi krug. Sad imamo dan odmora i moramo se sutra odmoriti, pogotovo igrači koji su iznijeli glavni teret u obrani i u napadu. U subotu isto idemo po bodove i onda ostaje još jedna utakmica prije četvrtfinala. Nadam se da ćemo skupiti snage i to riješiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!