Tenis

Malisse na mala vrata

Branimir Korać • petak, 02.02.2007.

Poznati su svi četvrtfinalisti ATP turnira u Delray Beach. Jedini koji je uspio proći kroz skupine uz poraz je Xavier Malisse. Ostali su manje-više bez većih problema došli do četvrtfinala...

Prvi nositelj ATP turnira u Delray Beachu James Blake najlakše je izborio četvrtfinale. Slavio je i u drugom susretu protiv Scovillea Jenkinsa te s najvišim postotkom osvojenih gemova prošao dalje. Protiv Jenkinsa je s lakoćom došao do pobjede ne dozvolivši protivniku niti jednu break priliku.

Sličan put do četvrtfinala imao je Benjamin Becker koji je također s uvjerljivih 2:0 svladao Jessea Levinea. U meču koji je trajao manje od sat vremena Becker je prošao dalje unatoč tek 46 posto iskoristivosti prvog servisa.

Za razliku od Blakea i Beckera, Davide Sanguinetti uz dosta muke prošao je dalje. Odlučujući meč igrao je protiv Amerikanca Amera Delica i slavio u tri vrlo neizvjesna seta nakon sat i 47 minuta igre.

Jedini koji je prošao u četvrtfinale unatoč porazu je Xavier Malisse. Belgijac je u posljednjem susretu u skupini poražen od Rainera Schuettlera, ali zbog najbolje set razlike prolazi dalje. Schuttler je slavio u tri seta, no četvrtfinalist je bio poznat već nakon prvog seta koji je otišao na stranu Malissea.

Vince Spadea također je u četvrtfinalu koje je osigurao pobjedom protiv Ryana Sweetinga. Sweeting nije imao rješenja za raspoloženog protivnika, posebno na servisu, te je ostao bez ijedne break prilike.

Mladi Amerikanac Sam Querrey izgorio je u želji da svlada Tommyja Haasa te je u dva tijesna seta eliminiran. Haas je odlično vraćao servis novom američkom "bombarderu" i tu je već napravio pola posla.

ATP Delray Beach, skupine:
Benjamin Becker (NJEM, 4) - Jesse Levine (USA) 6:3, 6:3, Vincent Spadea (USA, 8) - Ryan Sweeting (USA) 7:5, 6:4, Tommy Haas (NJEM, 2) - Sam Querrey (USA) 6:4, 7:5, Davide Sanguinetti (ITA) - Amer Delic (USA) 6:3, 4:6, 6:3, Rainer Schuettler (NJEM) - Xavier Malisse (BEL, 3) 6:7(4), 7:6 (1), 6:3, James Blake (USA, 1) - Scoville Jenkins (USA) 6:1, 6:3,

Raspored četvrtfinala:
James Blake (USA, 1) - Florian Mayer (NJEM, 5), Benjamin Becker (NJEM, 4) - Davide Sanguinetti (ITA), Xavier Malisse (BEL, 3) -Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA, 7), Vincent Spadea (USA, 8) - Tommy Haas (NJEM, 2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!