Tenis

Massu junak večeri, Gonzo razočarao

Deni Kirinčić • subota, 03.02.2007.

Treći nositelj ATP turnira u Vina Del Maru Nicolas Massu napravio je nevjerojatan preokret protiv Sergia Roitmanaspasivši čak sedam meč lopti, dok je prvi nositelj i najveća nada navijača Fernando Gonzalez iznenađujuće poražen u tri seta od Alberta Montanesa...

Gledatelji na centralnom terenu Vina Del Mara svjedočili su nevjerojatnom susretu između Massu i Roitmana koji je ponudio nevjerojatan podvig Čileanca. Kako je susret krenuo, trebala je to biti nevjerojatna laka pobjeda Argentinca koji je doslovno lomio Massua sa odličnom igrom. Prvim setom je prošetao sa 6:0, a u drugom je od 2:2 došao na 5:2 i nitko nije davao Massuu ni trunku šanse za povratak.

Tu je počela prava drama. Na Roitmanov servis za meč kod 5:3, Massu je spasio jednu meč loptu i uspio oduzeti servis šestom nositelju. Taman kad ga je publika počela dizati, Massu je već u slijedećem gemu bio suočen sa 0:40. Spasivši sve tri i još jednu prednost izjednačio je rezultat na 5:5. Roitman je držao za 6:5 i ponovno na Massuov servis imao dvije meč lopte (15:40). Kad je uspio i to propustiti, Massu je uspio doći do tie breaka u kojem se Roitman ozlijedio pokušavši stići lopticu. Uzeo je liječnički time out, ali kada je izgubio tie break sa 7:3 više nije mogao nastaviti susret. Tako se Massu našao u još jednom polufinalu u kojem mu je društvo trebao praviti nedavni finalist Australian Opena, ali gledatelji nisu vidjeli takav scenarij.

Gonzalez nije bio na nivou po kojem ga pamtimo, što je bilo dovoljno Albertu Montanesu da napravi najveće iznenađenje dana. Gonzalez je imao veliku priliku završiti susret u svoju korist nakon što je dva puta imao break prednosti u trećem setu, no Montanes se svaki put vraćao i kada je ugrabio break, više nije bilo povratka za domaćeg ljubimca koji je tako propustio osvojiti svoj treći naslov u Vina Del Maru.

Peruanac Luis Horna izgleda najuvjerljivije na terenu. Još nije izgubio niti set, a jučerašnjom predstavom protiv Igora Andrejeva potvrdio je da je najveći kandidat za naslov. Kontrolirao je susret od početka do kraja i sa dva puta po 6:3 otišao u polufinale.

Najduži meč dana odigrali su Carlos Berlocq i Martin Vassallo Arguello koji su igrali dva sata i 55 minuta. Meč nam je ponudio nevjerojatan broj šansi za oduzimanje servisa koje su i bile razlog skoro trosatne igre. Meč koji je bio prepun obrata na kraju je otišao na stranu Vassalla sa 3:6, 6:3, 7:5. Berlocq je i u drugom i trećem setu imao break prednosti, ali Vassallo se uvijek vraćao i na kraju zasluženo slavio. Berlocq je svom protivniku ponudio čak 20 break lopti, od kojih je spasio čak 16 što dovoljno govori o nebitnosti servisa u ovom susretu. Kod 5:5 u trećem setu Berlocq je imao 40:0 na svoj servis, ali mu to nije bilo dovoljno, te se u slijedećem gemu Vassallo plasirao u svoje prvo ATP polufinale u karijeri.

U parovima, odigran je jedan susret polufinala. Treći nositelji Marcelo Melo i Andre Sa propustili su meč loptu na svoj servis kod 9:8 u super tie breaku, te na kraju ostali kratkih rukava protiv Paula Capdevillea i Oscara Hernandeza.

ATP Vina Del Mar, 2.2.2007., četvrtfinale, :Luis Horna (PER, 5) - Igor Andrejev (RUS) 6:3, 6:3, Albert Montanes (ESP, 7) - Fernando Gonzalez (CHI, 1) 6:3, 3:6, 6:4, Nicolas Massu (CHI, 3) - Sergio Roitman (ARG, 6) 0:6, 7:6(3), predaja, Martin Vassallo Arguello (ARG, 8) - Carlos Berlocq (ARG) 3:6, 6:3, 7:5.

ATP Vina Del Mar, 2.2.2007., polufinale, parovi, :Capdeville / Hernandez (CHI/ESP) - Melo / Sa (BRA/BRA, 3) 1:6, 7:5, 11:9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!