Tenis

Jelena pala protiv poznanice

Dražen Patarčić, Ivor Krapac • utorak, 06.02.2007.

Jelena Kostanić-Tošić neće ponoviti prošlogodišnje finale WTA turnira u Pattayi. Vodeću hrvatsku tenisačicu je na startu zaustavila Amerikanka Vania King, s kojom je u drugoj polovici prošle sezone često (i uspješno) nastupala u parovima. Iz Pattaye ekskluzivno za Sportnet.hr Dražen Patarčić...

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

King se probila u osminu finala bez većih poteškoća, sa 6:1 i 6:3. Amerikanka je tako osigurala šlag na tortu nakon obilježavanja 18. rođendana, kojeg je proslavila prije tri dana. Ovo joj je prva ovogodišnja pobjeda u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira, dok je Jelena pokvarila ovogodišnji omjer pobjeda i poraza na 2-4.

Podsjetimo, Kostanić-Tošić i King su lani pred kraj sezone slavile naslov u parovima u Tokiju i Bangkoku, dok su ove godine igrale zajedno na Australian Openu uz poraz u drugom kolu. U Pattayi su se razdvojile - Jelena ovdje nastupa u kombinaciji sa Slovakinjom Jarmilom Gajdosovom.

Danas je bio naporan dan za tenisačice, ali i nas novinare, suce, skupljače lopti... Kiša koja izrazito rijetko pada u veljači dozvolila si je luksuz, sat i pol je jako padala, pravi prolom oblaka, koji je i ovaj teniski dan i tenisku večer produžio u nedogled.

Jelana Kostanić Tošić nije dobro počela svoj meč, a kako ga je započela tako ga je i završila. Vania King bila je bolja sa 6:1 i 6:3. Ništa baš nije išlo za reketom našoj Jeleni.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Bilo je vrištanja na terenu, psovanja i lupanja reketom, ništa nije pomoglo da se Jelena razigra, jednostavno loš dan. Njezine lopte su završavale iza linije dok je King svoje spremala na crtu ili uz crtu u terenu. Ostaje nada da se ovaj gorak okus poraza, ali i loše igre pokuša popraviti sutra u igri parova. Ali ovakvom igrom, Jelena ne ostavlja previše nade u pozitivan rezultat.

Andreja Klepač koja je uspješno brodila kroz kvalifikacije opet je zapela (po drugi puta) na neugodnoj Slovakinji Suchoj izgubivši 7:5, 6:3. Još se u prvom setu dobro i držala do 5:5, a onda je sve nestalo - i servisa i povratne lopte. Kao da ju je umor iz proteklih dana sasvim slomio dok je svježa i odmorna Martina pritiskala sve više i lako riješila drugi set te prošla u drugo kolo.

Ostali rezultati su u okvirima očekivanog. Lertcheewakarn (Tha)- Nakamura (Jpn) 6:3, 3:6, 1:6, Kudrjavceva (Rus) - Yuan (Chn) 1:6, 6:1, 6:3, Fedak (Ukr) - Obziler (Isr) 2:6, 2:6, Pratt (Aus)- Kiriljenko (Rus) 7:6, 2:6, 7:5, Dulko (Arg) - Sun (Chn) 6:4, 6:1, Oprandi (Ita) - Savčuk (Ukr) 3:6, 6:4, 7:5, Bammer (Aut) - Bardina (Rus) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!