Tenis

Drama na kraju večeri

Dražen Patarčić • srijeda, 07.02.2007.

Jelena Kostanić se zajedno sa Slovakinjom Jarmilom Gajdosovom plasirala u drugo kolo parova u Pattayi na Tajlandu. Sve je krenulo kao u bajci i u prvom setu su Hrvatica i Slovakinja doslovno zgazile i uništile suparnice, Austrijanku Bammer i Mađaricu Czink sa 6:0. Iz Pattaye ekskluzivno za Sportnet.hr Dražen Patarčić...

"Naš" par ostvario je sve što je i zamislio. U drugi set cure su krenule odlično, oduzele servis i čuvale ga do 5:4. I kada se očekivala posljednja, šesta igra, krenula je drama. Gajdosova je imala servis na 40:15 i napravila dvostruku servis-grešku. Sljedeći servis i vraćenu lopticu od strane Bammer Jelena je pospremila u mrežu za 40:40.

Bammer i Czink uzele su ponuđeno, izvuke na 5:5, povele sa 6:5, prijetile povesti 7:5. Srećom, Jeleni je proradio servis. Sa 6:6 krenulo se u "pripetavanje" u kojemu se rezultat lomio i lomio. Ali se slomio na 7:5 za Jelenu i Jarmilu. Cure su se vratile i gledat ćemo ih u sljedećem kolu protiv Oprandi i Bardine.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Ostalo što se događalo na terenima u Dusit Resortu možete bez nervoze pročitati u nastavku priče. Jer nažalost nije bilo naših predstavnica.

U Pattayi se drugo kolo tradicionalno igra u dva dana. Turnir je započeo u 15 h po lokalnom vremenu (+6 sati je razlike), tako da smo danas imali kraći radni dan i manje mečeva za praćenje. Jelena opet nije imala previše sreće u rasporedu i dobila je zadnji termin u igri parova na terenu broj 2, gdje je dan ranije glatko izgubila od King. Dok su neke igračice, poput Tajlanđanke Tanasugarin, Ruskinje Kudrjavceve i Talijanke Santangelo, morale dva puta ne teren u jednom danu, druge su imale samo jedan meč i svježije očekuju iduće mečeve. Možda je u presudnim trenucima igre parova umor odigrao svoje, jer teško je održati visoku razinu koncentracije cijeli dan.

U prvom meču dana Talijanka Santangelo lako se obračunala s Ruskinjom Kudrjavcevom, iako se mora priznati da su linijski suci u nekoliko navrata drugog seta imali malo čudne kriterije za njene lopte. U drugom setu kod rezultata 5:4 za Santangelo pri servisu Kudrjavceve, nekoliko puta linijski suci su joj sudili vrlo dvojbene autove i umjesto da izjednači na 5:5 i tako produži nadu za nastavak igre, morala je završiti igru.

Kudrjavceva je više raspravljala s glavnim sucem nego je razmišljala o igri. Suca na kraju seta i meča uopće nije željela ni pozdraviti, samo je prošla pored njega , što se nije svidjelo većem djelu publike na tribinama i ispratili su je zvižducima s terena.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Na terenu broj dva, Rodionova se probudila tek u drugom setu, jer je prvi glatko izgubila sa 6:2. Na kraju je Bammer svojim iskustvom uspjela oduzeti jedan servis, sasvim dovoljno za prolaz u iduće kolo. Domaća tenisačica Tanasugarn nije bila dovoljno jaka da bi napravila iznenađenje protiv pete nositeljice turnira, Sanije Mirze. Malo opuštanje Mirze u drugom setu ponudilo je isključivo nadu u čudo trećeg seta koje se nije dogodilo. Nošena svojim navijačima kojih je začudo bilo više nego Tajlanđana, Mirza se u trećem setu brzo i lagano obračunala sa Tanasugarn sa 6:1.

Peng i Oprandi trudile su se iz svih pozicija napraviti nešto više, ali ni jedna nije napravila ništa nego jedino uspjela sačuvati svoj servis. Nakon 6:6 u prvom setu prišlo se "pripetavanju", u kojem je bolje živce i mirniju ruku pri serviranju imala Talijanka i dobila prvi set sa 7:6. U drugom setu Peng je "pokazala zube" i lagano sa 6:1 isprašila Oprandi, koja se nije oporavila ni u trećem setu kojeg je izgubila sa 6:3.

U igri parova Pratt i Santangelo jednostavno su "pomele" svoje protivnice i niti jedne sekunde Australke Molik i Stewart nisu imale ni zrno šanse niti za set. Svega dva gema u prvom setu je sve što su uspjele napraviti za vrijeme oba seta.

Slika 3 od 4.
Foto: Dražen Patarčić

Uz našu Jelenu, zadnji par koji se našao na terenu činile su domaća tenisačica Tanasugarn i Ukrajinka Bondarenko. Njih dvije su se dobro namučile da se probiju u drugo kolo - nakon 1:1 u setovima razigravale su i nekako se dokopale pobjede 12:10 nakon što se prednost više puta prebacivala s jedne na drugu stranu. Domaća publika tako mirnija i zadovoljnija može otići sa stadiona jer će i u idućim danima imati svoje predstavnice.

Pojedinačno:

Kudrjavceva (Rus) - Santangelo (Ita) 2:6, 4:6
Mirza (Ind) - Tanasugarn (Taj) 6:4, 2:6, 6:1
Rodionova (Rus) - Bammer (Aut) 2:6, 5:7
Peng (Kin) - Oprandi (Ita) 6:7, 6:1, 6:3.

Parovi:

Molik (Aus) i Stewart (Aus) - Pratt (Aus) i Santangelo (Ita) 2:6, 0:6
Hsieh (Tpe) i Kudrjavceva (Rus) - Bondarenko (Ukr) i Tanasugarn (Taj) 6:4, 3:6 10:12
Bammer (Aut) i Czink (Hun) - Gajdosova (Svk) i Kostanić-Tošić (Hrv) 0:6, 6:7(5:7).Bammer (Aut) i Czink (Hun) - Gajdosova (Svk) i Kostanić-Tošić (Hrv) 0-6, 6-7 (5-7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!