Tenis

Jelena i Jarmila u polufinalu parova

Dražen Patarčić • četvrtak, 08.02.2007.

Danas se Jelena Kostanić-Tošić zajedno s Jarmilom Gajdosovom plasirala u polufinale Pattaya Women's Opena. Bila je to vrlo zanimljiva borba na terenu broj dva koji izgleda postaje pomalo sretan za "naš" par. Iz Pattaye ekskluzivno za Sportnet.hr Dražen Patarčić...

Prvi su set Jelena i Jarmila odigrale čvrsto i snažno, pomalo i agresivno, tako da se rusko-talijanska kombinacija Bardina/Oprandi nije niti pošteno zagrijala a set je završio sa 6:3 u korist slovačko-hrvatskog para.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Vezane vijesti

Onda, valjda po tradiciji, dolazi do opuštanja "našeg" para. Negdje su se izgubile na terenu, prvo je Jarmila ispustila vlastiti servis, ali su ga odmah potom i vratile, da bi sljedeći servis izgubila Jelena. I tako pokazala da nije gotovo kada mi mislimo da je gotovo, nego kada stvarno bude. A bilo je u drugom setu identičnih 6:3, ali ne za "naš" par.

Krenulo se u "pripetavanje" u kojem su naše gubile čak s 8:4, ali su se na povike iz publike (bio sam to ja, inače vrlo objektivni fotopiskarajući reporter ali sada nisam izdržao) naše cure trgnule, zaigrale opet čvrsto na reket i mrežu, i okrenule rezultat na 9:8, bilo je i 9:9, ali Oprandi i Bardina dalje od te devetke nisu mogle. 11:9 i imamo u polufinalu Jelenu i Jarmilu, koje su objektivno i bile bolji par u večerašnjem dvoboju. Ali dogodi se da nekada bolji i izgubi radi jedne ili dvije manje greške.

Slika 3 od 4.
Foto: Dražen Patarčić

Držimo fige "našem" paru da nastavi malo bolje i čvršće, da ne gubi koncentraciju i, naravno, da se plasira u finale vrlo vrijednog turnira u Pattayi.

Na tom putu čeka ih subotnji polufinalni "sudar" s australsko-talijanskom kombinacijom Nicole Pratt/Mara Santangelo. Pratt i Santangelo su danas sa 6:3 i 6:3 bile bolje od Kineskinja Sun i Zhang. Jelena i Gajdosova će, tako, sutra imati dan odmora.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Posljednji meč dana u singlu donio nam je iznenađenje u izvedbi Martine Suche. Slovakinja je u osmini finala s 4:6, 6:3 i 6:3 izbacila prvu nositeljicu, Francuskinju Marion Bartoli.

Rezultati dana:
Obziler (Izrael) - Nakamura (Japan) 3:6, 6:1, 6:1
King (SAD) – Pratt (Australija) 2:6, 4:6
Bartoli (Francuska) - Sucha (Slovačka) 6:4, 3:6, 3:6.

Parovi:
Fedak (Ukrajina)/Rodionova (Rusija) – Ji/Sun (Kina) 2:6, 1:6
Bardina (Rusija)/Oprandi (Italija) – Gajdosova (Slovačka)/Kostanić-Tošić (Hrvatska) 3:6, 6:3, 9:11
Sun/Zhang (Kina) – Pratt (Australija)/Santangelo (Italija) 3:6, 3:6
Chan/Chuang (obje Tajvan) – Bondarenko (Ukrajina)/Tanasugarn (Tajland) 7:5, 4:6, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!