Rukomet

Šojat traži borbenost i disciplinu

www.koprivnica.net • srijeda, 03.01.2007.

Direktor Podravke Vegete Marijan Domović potvrdio je jučer da je hrvatskim prvakinjama do kraja ove sezone pristupila Mojca Derčar, 32-godišnja slovenska reprezentativka. S posljednjim danom prošle godine Podravka se sporazumno rastala s Ljerkom Vresk, jednom od svojih najiskusnijih igračica, koja zbog obnovljene ozljede koljena nije mogla konkurirati za nastavak sezone…

Derčar dolazi kao slobodna igračica, protekle dvije i pol sezone nastupala je za Ptuj, ranije za Novo mesto, Žalec i Piran. Za Sloveniju je upisala 101 nastup i trener Josip Šojat smatra da će biti korisna, pogotovo u obrambenim zadacima. U napadu može odigrati na oba krila, pivotu i srednjem vanjskom.

Mojce zbog selidbe nije bilo na pressici u koprivničkom klubu, no o utakmici 1. kola Lige prvakinja s Viborgom govorili su trener Josip Šojat i igračice Miranda Tatari i Anita Gaće.

- Ne igra se svaki dan u Ligi prvakinja, za većinu nas bit će to novo iskustvo. Pružit ćemo maksimum i odigrati rasterećeno, nemamo što izgubiti - smatra Anita Gaće.

- Mi ćemo dati sve od sebe, a toplo se nadam da će nam i publika biti značajna pomoć u sudaru s prvakom Europe - rekla je Miranda Tatari, koja se dobro osjeća nakon oporavka od operacije ramena. Jasno, za hvatanje forme trebat će joj vremena i utakmica.

Josip Šojat novi euro-izazov dočekuje mirno, svjestan da su brojne ozljede bitno oslabile njegovu ekipu. Međutim, poručuje kako 'bijele zastave' ne dolaze u obzir.

- Viborg je vrhunska ekipa, prvaci su Europe i to dovoljno govori o njima. Ni Larvik nije daleko, a Leipzig je prvak Njemačke, doma nemaju konkurencije. Od svojih igračica tražim veliku borbenost i discipliniranu igru, idemo probati napraviti najviše što možemo - kazao je Šojat.

Otkrio je i kako će Podravka vjerojatno igrati obranu u sustavu 5-1, a Slovenka Mojca Derčar mogla bi imati značajnu ulogu i to na poziciji prednje igračice. Iskusni stručnjak upozorava na ubojite Viborgove kontre, koje uglavnom pokreće Jurack, a realizira Mikkelsen, ponajbolje lijevo krilo na svijetu. Zato se ne smije trošiti puno lopti u napadu, a Šojat računa da bi u nekim segmentima mogao iznenaditi Dankinje.

Ulaznice za utakmicu Podravke Vegete i Viborga (subota, 6. siječnja u 17 sati, prijenos na HTV2) mogu se nabaviti u pretprodaji u tin-baru Podravkine sedmorokatnice, u bistrou Bravo, u hotelu Podravina te na blagajni Sportske dvorane uoči početka susreta. Očekuje se puna dvorana, dolazak prvaka Europe za gledatelje bi trebala biti dovoljna pozivnica. Za utakmicu se intenzivno pripremaju i navijači, izrađuju se novi transparenti i osmišljavaju nove pjesme, pa je sigurno da glasna potpora neće izostati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!