Tenis

I drugi poraz Ljubičića

Maja Giljanović • petak, 12.01.2007.

Ekshibicija u Kooyongu nije se pokazala naročito uspješnom. Naime, najbolji hrvatski reket u trećem je nastupu upisao i drugi poraz...

Bolji od četvrtog igrača svijeta je s superuvjerljivih 6:2, 6:2 bio godinu dana stariji, 20. igrač ATP liste, Čeh Radek Štepanek. Sam rezultat dovoljno govori o igri Ljubičića, a privikavanje na vrućinu i vlagu koja će ga pratiti na susretima umjesto uobičajenog treniranja je, valjda, razlog zbog kojeg je uopće i pristao na sudjelovanje nakon i prošlogodišnjeg identičnog (2:1 - poraz od Corije i Federera te pobjeda nad Monfilsom) skora. Spomenimo i da se Štepanek Ljubičiću pretvara u svojevrsnu crnu mačku: treći susret i treći poraz. Prvi su se put sastali još 1998. na Challengeru u Austriji, a ni na ATP turniru u Milanu 2005. Ivan nije došao niti do seta. Bilo kako bilo, zagrijavanje za delikatni susret prvog kola Melbournea protiv Amerikanca Fisha mogao je i bolje proći.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U finalu Rogeru Federeru će se, pak, suprotstaviti Andy Roddick koji je bio bolji od škotskog imenjaka, Murraya. Branitelj prošlogodišnjeg naslova plasirao se tako u svoje treće uzastopno finale (2005. poraz od Federera, 2006. pobjeda nad Haasom) i uoči starta Melbournea dobio prigodu uzvratiti Švicarcu za devet uzastopnih poraza. Šesti igrač svijeta, naime, ne zna za pobjedu nad braniteljem naslova pobjednika Australian Opena još od 2003. Nakon susreta s mladim Murrayjem kojeg je praktički osigurao sjajnim servisima jer su u prvom setu spasili tri Britančeve break-prilike i omogućili bezbrižno održavanje prednosti do kraja meča, Amerikanac kojeg u prvom kolu čeka francuski predstavnik Jo Tsonga je izjavio:

"Dobro osjećam lopticu i zadovoljan sam svim aspektima igre. Osveta? Bilo bi lijepo pobijediti Rogera, ali puno je važnije ono što nas čeka iza ugla. Da ga sutra dobijem, ne bih se previše šepirio. Važna je velika scena, važan je Melbourne".

Do svoje prve pobjede nije, pak, uspio doći Tommy Haas. Bolji od prošlogodišnjeg finaliste je bila Nalbandianova rezerva, 10. igrač svijeta, Fernando Gonzalez. Nakon prvog seta Nijemac odvodi drugi u neizvjesnost tie-breaka kojeg u ključnim trenucima u svoju korist neobranjivim forhendima ipak prelama 26-godišnji Čileanac.

Kooyong, rezultati: Štepanek - Ljubičić 6:2, 6:2; Roddick - Murray 6:4, 6:4; Gonzalez - Haas 6:4, 7:6(8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!