Rukomet

J. Koreja - Rusija: Koreja preko Rusa poslala upozorenje

Vedran Stilin • subota, 20.01.2007.

Tko bi pomislio da će Rusija imati toliko problema protiv Koreje u prvom susretu Svjetskog prvenstva te da će tek u posljednjoj minuti susreta doći do teško izborenog boda…

Da naglašavanje naših reprezentativaca kako će susret s Korejom biti odlučujući u prvoj fazi natjecanja nije tek pucanj u prazno potvrdila je njihova današnja prezentacija protiv Rusije u kojoj je nekada moćna rukometna velesila na kraju morala biti prezadovoljna osvojenim bodom.

Rusi su bolje otvorili susret te tako u sedmoj minuti imaju rezultatsku prednost 4:2. Brzi i neugodni Korejci ipak ne dopuštaju svojim protivnicima da se odlijepe na značajniju razliku pa samo dvije minute kasnije na semaforu 5:4 za njih. Tada se ušlo u ritam pogodak za pogodak da bi Rusi u dva navrata pobjegli na dva gola prednosti. Na njihovu žalost u potpunosti su stali pri rezultatskoj prednosti 15:13 što Koreja iskorištava te s četiri brza pogotka odlazi na predah s prednošću 17:15.

U nastavku gledamo isti scenarij s izmijenjenim ulogama jer uglavnom je Rusija bila ta koja je "ganjala" prednost Koreje. Ipak, iskustvo dolazi na vidjelo pred sam kraj susreta, točnije u 53. minuti kada Igropulo donosi prvu prednost svojoj momčadi u drugom poluvremenu. Ona je bila kratkog vijeka jer je zaslugom Yoona, Paeka i Parka Koreja ušla u finiš s prednošću. Za izostanak potpunog iznenađenja pobrinuo se Rastvorcev pola minute prije kraja susreta kada je s desne vanjske pozicije pogodio za završnih 32:32 i veliki bod Rusije.

On ih ostavlja u igri za drugi krug jer bi u slučaju poraza vrlo vjerojatno završili natjecanje već nakon prve faze natjecanja. S druge strane Korejci su pokazali da imaju snagu i volju čime je poslan još samo jedan znak upozorenja prema našem taboru.

Najbolji u korejskom sastavu danas je bio Chi-Cho Hyo s osam pogodaka, dok je jedan manje na drugoj strani zabio Rastvorcev.

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo Skupine F:
Rusija - Koreja 32:32 (15:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!