Rukomet

Hrvatska - Maroko: Marokanci kao dobro zagrijavanje

Vedran Stilin, Petar Plevnik • subota, 20.01.2007.

Kao što se i očekivalo Maroko nije bio pretežak zalogaj za našu izabranu vrstu koja je bez previše poteškoća stigla do sigurnog slavlja i tako s pobjedom krenula u ovo Svjetsko prvenstvo.

HRVATSKA - MAROKO 35:22 (18:11)

Stuttgart, Porsche Arena, 5900 gledatelja
Suci: Aires Menezes, Aparacedio Pinto (Brazil)

HRVATSKA

LOSERT Venio, JERKOVIĆ Dragan, KALEB Nikša 2, SULIĆ Renato 3, BALIĆ Ivano 2, LACKOVIĆ Blaženko 3, ZRNIĆ Vedran 4, VORI Igor 4, DŽOMBA Mirza 3, VUKOVIĆ Drago 4, METLIČIĆ Petar 3, VUKIĆ Ljubo 3, VALČIĆ Tonči 1
Izbornik: ČERVAR Lino

MAROKO

IDRISSI Yasine, BENGADI Hicham, TATBI Younes, IMGHIRI Khalid 1, EL FIL Khalid, EL ALAMI Mohamed, BNOUSINAN Lahcen, EL GOUNDOUL Tarek 6, EL MORABET Soufiane 6, BOUHADDIOUI Ismail 5, MOAKIT Aduane, SALAM Redouane 1, ROUGGHI Faical, BERRAJAA Mohamed 3
Izbornik: BOUHADDIOUI Noureddine

Sedmerci: HRVATSKA 3/5, MAROKO 4/5

Izbornik Červar je prema najavama koristio kombinirani sastav jer znalo se da nam Marokanci ne mogu parirati tijekom cijelog susreta, što je u konačnici rezultiralo pogocima svih igrača koji su se našli u zapisniku (osim vratara).

U samom početku afrički protivnik se dobro držao dok su naši nešto opuštenije krenuli u susret. Ipak, pri rezultatu 3:3 Hrvatska ubacuje u višu brzinu te se ubrzo odvaja na mirnijih 9:4. Vodstvo je u tim trenucima moglo biti i uvjerljivije da je zaigrani Džomba bio dva puta precizniji sa sedam metara. To nije previše utjecalo na igru naše reprezentacije koja je rutinirano stvarala sve veću i veću prednost da bi konačnih 18:11 u prvom poluvremenu postavio mladi krilni igrač Zagreba Vukić.

Uz sve dobro što smo vidjeli u prvih 30 minuta, jedina crna mrlja bio je nezgodan pad Kaleba u 23. minuti zbog čega ga veći dio ostatka utakmice nije bilo niti na klupi za pričuve. Srećom, pri kraju se pojavio među ostalim Červarovim izabranicima što je znak da ipak nije riječ o nekoj težoj ozljedi.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nastavak je ponudio presliku igre prvog dijela. Hrvatska je nastavila povećavati prednost, a Marokancima je ostalo samo da se vesele svakom svom pogotku jer znali su da protiv današnjeg suparnika nemaju nikakve šanse. To je rezultiralo s konačnih 35:22, iako bi završni rezultat vjerojatno bio i puno uvjerljiviji da Červar nije svoje najjače adute odmarao na klupi. Tako je Špoljarić igrao na svojoj neprirodnoj poziciji desnog vanjskog, dok je Lacković ulazio u igru po potrebi.

Najbolji s četiri pogotka u našim redovima bili su odličan Vori iz prvog dijela te dvojac koji je obilježio drugih 30 minuta Vuković i Zrnić. Kod Maroka šest pogodaka El Goundoula i El Morabeta.

Sutra nas očekuje susret protiv Korejaca koji danas imaju težak zadatak protiv Rusije jer upravo bi taj dvoboj vrlo vjerojatno trebao dati drugog putnika u daljnju fazu natjecanja Svjetskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!