Rukomet

Zagrijavanje Slovenaca i Tunižana za drugi krug

Ivana Strahija • subota, 13.01.2007.

U Grupi A Svjetskog rukometnog prvenstva snage će odmjeriti Grenland, Kuvajt, Slovenija i Tunis. U dvoranu Mittelhessen u Wetzlaru stane 'svega' 5000 gledatelja, a po viđenju rukometnih znalaca najveće šanse za prolazak u daljnji tijek natjecanja imaju Tunis i Slovenija…

Tunis

Tunižani su zagrizli ponoviti barem djelić slave koju su u rukometu stekli upravo na svom domaćem tlu, gdje je 2005. godine održano prošlo Svjetsko prvenstvo. Četvrto mjesto na prošlom natjecanju daje ovoj afričkoj zemlji nadu u još bolji uspjeh, a tuniski tim, uz stručno vodstvo trenera Seada Hasanefendića, ima i odlične strijelce Wissema Hmama, Waela Horria i Aymena Hammeda. Za nastup na ovom Svjetskom prvenstvu Tunis se kvalificirao odličnom igrom na Afričkom rukometnom prvenstvu.

Grenland

Skupina A, raspored

1. kolo (20. siječanj)
18:00 Slovenija - Grenland
20:00 Tunis - Kuvajt

2. kolo (21. siječanj)
16:00 Grenland-Tunis
18:00 Kuvajt - Slovenija

3. kolo (22. siječanj)
18:00 Kuvajt - Grenland
20:00 Tunis - Slovenija

Grenland se za svoje mjesto izborio na Pan-Američkom turniru, gdje je uz Brazil i Argentinu bio najbolja reprezentacija osam zemalja natjecatelja. U Svjetski su rukometni savez grenlandski rukometaši primljeni tek 1998. godine, a do sada su nastupili na dva Svjetska rukometna prvenstva, 2001. u Francuskoj i 2003. u Portugalu. Momčad vodi Jakob Andreasen, igračka je struktura spoj mladosti i iskustva, s tek nekolicinom igrača koji su sudjelovali na dva prije spomenuta Svjetska prvenstva.

Kuvajt

Kuvajtski rukometni reprezentativci do sada nisu ostvarili nijedan zapaženiji uspjeh na proteklim svjetskim prvenstvima. Najboljim se rezultatom rukometaša u Kuvajtu još uvijek smatra 15. mjesto osvojeno na svjetskom prvenstvu 1982. u Njemačkoj, dok su na nešto manje konkurentnom Azijskom prvenstvu čak tri puta osvajali titule prvaka. Uzdanica trenera Mohhamada Rashida zasigurno će biti Saad Alazemi i Ali Abdulredha, koji su za kuvajtsku reprezentaciju do sada postigli preko 300 golova.

Slovenija

U pripremnim utakmicama za Svjetsko prvenstvo Slovenci bruse taktiku znajući da su najočitiji kandidati za prolazak grupe. Minimalni cilj kojeg je postavio strogi trener Kasim Kamenica jest upravo prolazak u četvrtfinale, pri čemu će im najvažnije biti pobijediti Tunis i prenijeti dva boda u daljnji tijek natjecanja. Slovenci su odradili dobre pripreme za SP, posebice posljednjih dana, kad su na Slovenia-Croatia Cupu pobijedili Grčku i Bosnu i Hercegovinu, dok su poraženi od Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!