Tenis

Očekivana i neočekivana Talijanka

Ivor Krapac • nedjelja, 25.02.2007.

Talijanke Tathiana Garbin i Roberta Vinci borit će se za ovogodišnju krunu na 175.000 $ bogatom WTA turniru u Bogoti. Prvopostavljena Garbin je u polufinalu detronizirala braniteljicu naslova Lourdes Dominguez Lino, dok je šestopostavljena Vinci iznenadila drugu nositeljicu Flaviju Pennettu...

Prvi je na redu bio talijanski ogled Vinci i Pennette, kojeg je šesta nositeljica riješila u tri seta. Bilo je 3:6, 7:6(2) i 6:2, a takav ishod značio je da Pennetta neće igrati svoje treće uzastopno finale ovog turnira - prije dvije godine uzela je naslov, a lani izgubila korak do titule, oba puta protiv Dominguez Lino.

Vinci je, pak, samo šest dana nakon proslave 24. rođendana stigla nadomak još jednog velikog slavlja. Zapravo, već sada je postigla puno - dosadašnji maksimum na WTA turnirima bila su joj tri polufinala.

U nedjelju je čeka sudar s puno iskusnijom sunarodnjakinjom, 29-godišnjom Garbin, koja se probila u svoje peto finale karijere. Talijanka se s glatkih 6:3 i 6:1 pobrinula za Dominguez Lino, koja je, kao i Pennetta, u prethodne dvije godine dolazila najmanje do finala.

Garbin je u prilici uzeti svoj drugi WTA naslov u karijeri. Prvi se dogodio još 2000. u Budimpešti.

WTA Bogota, 24.2.2007., polufinale: Garbin (Italija, 1) - Dominguez Lino (Španjolska, 3) 6:3, 6:1, Vinci (Italija, 6) - Pennetta (Italija, 2) 3:6, 7:6(2), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!