Tenis

Iznenađenja zaobišla Kolumbiju

Ivor Krapac • četvrtak, 22.02.2007.

Drugi dan osmine finala WTA turnira u Bogoti prošao je bez velikih senzacija. Posrnula je samo jedna nositeljica, no glavne zvijezde turnira, Tathiana Garbin, Flavia Pennetta i braniteljica naslova Lourdes Dominguez Lino, probile su se među posljednjih osam...

Za jedini pad nositeljice pobrinula se Barbora Zahlavova Strycova, koja je u češkom dvoboju sa 6:4 i 6:3 nadjačala osmopostavljenu Hanu Sromovu. No, to nije velika senzacija - 21-godišnja Čehinja je 2002. bila vodeća svjetska juniorka, a iako dosad nije uspjela potvrditi takav ugled u seniorskom tenisu, nije neočekivano da pobjeđuje igračice ranga Sromove.

Prva nositeljica Tathiana Garbin riješila je osminu finala s glatkih 6:3 i 6:0 protiv Argentinke Jorgeline Cravero, dok je Lourdes Dominguez Lino napravila novi korak prema obrani naslova s nijansu težih 6:4 i 6:3 protiv njemačke kvalifikantice Grete Arn.

Malo poznata domaća predstavnica Mariana Duque Marino, koja je u glavni ždrijeb ušla s pozivnicom, pružila je pravi otpor jedino u prvom setu protiv drugopostavljene Flavije Pennette. Nakon što je s tijesnih 9:7 dobila tie-break prvog, Talijanka je u drugom setu zaključila posao sa 6:2.

U sutrašnjem četvrtfinalu Garbin i Zahlavova Strycova idu jedna na drugu, Dominguez Lino susrest će se sa sedmopostavljenom Čehinjom Klarom Zakopalovom, a Pennettu čeka sunarodnjakinja Nathalie Vierin. U preostalom dvoboju među posljednjih osam sastat će se četvrtopostavljena Francuskinja Emilie Loit i šesta nositeljica, Talijanka Roberta Vinci.

WTA Bogota, 22.2.2007., osmina finala: Garbin (Italija, 1) - Cravero (Argentina) 6:3, 6:0, Zahlavova Strycova (Češka) - Sromova (Češka, 8) 6:4, 6:3, Dominguez Lino (Španjolska, 3) - Arn (Njemačka, Q) 6:4, 6:3, Pennetta (Italija, 2) - Duque Marino (Kolumbija, WC) 7:6(7), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!