Tenis

Tri vodeće ne znaju za popust

Ivor Krapac • subota, 24.02.2007.

Četvrtfinalni program WTA turnira u Bogoti prošao je bez pogrešnog koraka vodećeg trolista nositeljica. Tathiana Garbin, Flavia Pennetta i Lourdes Dominguez Lino probile su se u polufinale, dok je najzvučnija žrtva petka bila četvrtopostavljena Emilie Loit...

Francuskinja je ostala praznih ruku u tri seta četvrtfinala protiv šeste nositeljice, Talijanke Roberte Vinci. 23-godišnjakinja iz Taranta svladala je Loit sa 6:3, 4:6, 6:2 i time izborila svoje četvrto polufinale karijere na WTA turnirima.

Za korak više i mogući plasman u prvo finale na Touru Vinci će se boriti s drugopostavljenom sunarodnjakinjom Flavijom Pennettom, s kojom ovog tjedna uspješno nastupa u turniru parova (izboreno finale). Pennetta je već u petak na rasporedu imala talijanski dvoboj - među posljednjih osam slavila je predajom Nathalie Vierin pri zaostatku od 6:2 i 4:2 zbog ozljede desnog gležnja.

U drugom polufinalu srest će se braniteljica naslova Lourdes Dominguez Lino i još jedna Talijanka, prva nositeljica Tathiana Garbin. Trećepostavljena Španjolka stigla je samo dva koraka do obrane prošlogodišnje titule uz četvrtfinalnih 4:6, 6:3 i 6:3 protiv sedme nositeljice Klare Zakopalove, dok je Garbin sa 6:2 i 7:5 nadjačala Čehinju Barboru Zahlavovu Strycovu.

Prvopostavljena Garbin ujedno je i jedina polufinalistica koja je ove sezone već bila jednako daleko na WTA turnirima - u prvim danima nove godine stigla je do polufinala Gold Coasta. Od četiri igračice koje će se boriti za titulu, najslabije je uoči Bogote išlo Pennetti, koja je prije ovog turnira imala omjer 0-3 u aktualnoj sezoni.

WTA Bogota, 23.2.2007., četvrtfinale: Garbin (Italija, 1) - Zahlavova Strycova (Češka) 6:2, 7:5, Dominguez Lino (Španjolska, 3) - Zakopalova (Češka, 7) 4:6, 6:3, 6:3, Vinci (Italija, 6) - Loit (Francuska, 4) 6:3, 4:6, 6:2, Pennetta (Italija, 2) - Vierin (Italija) 6:2, 4:2, predaja Vierin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!