Tenis

"Jučerašnji meč uzeo je previše"

Ivor Krapac • nedjelja, 25.02.2007.

Umorni Ivan Ljubičić i raspoloženi Mihail Južnji bili su ključni razlozi da današnje finale ATP turnira u Rotterdamu traje kraće od očekivanog, samo sat i pet minuta. Nakon što je pao s tek šest osvojenih gemova, Ivan je nakon poraza potvrdio da je osjećao posljedice jučerašnjeg gotovo trosatnog maratona protiv Nikolaja Davidenka, koji je završio iza deset navečer, no nije zaboravio pohvaliti danas odličnog suparnika...

"Jučerašnji meč uzeo je previše", kazao je Ljubo pred novinarima nakon finalnog poraza: "Nakon pobjede nad Davidenkom, osjećaj je bio kao da sam na terenu bio šest, a ne tri sata. Nisam imao dovoljno vremena za rekuperaciju, razina energije bila je nisko, a boljela me i ruka, što je sveukupno bila kobna kombinacija. Žao mi je zbog navijača - svi su bili spremni za besplatnu rundu koju sam im obećao, no nadam se da ću uspjeti idući puta, možda sljedeće godine."

Prvi hrvatski reket dodao je da njegov finalni suparnik i novi vladar Rotterdama ima potencijal za proboj među prvih deset na svijetu: "Nekim igračima treba malo duže da stignu u Top 10, no Južnji je definitivno sposoban za taj cilj. Lani je došao do polufinala US Opena, a i nakon toga igra odlično, mogao bi napraviti presudni skok u nastavku godine. Štogod se dogodilo, vrijedi obratiti pozornost na njega; ima sve što je potrebno, a već je dvaput osvajao Davis Cup."

Vezane vijesti

Južnji je također bacio pogled unatrag prema Ljubičićevom jučerašnjem polufinalu, zahvalivši sunarodnjaku Davidenku što je odvukao Ivana u tri izjednačena seta i time mu dosta olakšao posao u današnjem meču: "Ivan nije bio u optimalnom izdanju zbog onog jučer, to je ipak bio jako intenzivan i težak meč."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Unatoč tome, Rus je dodao da mu nije padalo na pamet opustiti se prije definitivnog kraja: "Bio sam spreman na to da meč postane teži nakon prvog seta. Očekivao sam da će se Ivan popraviti kako meč ide dalje, nisam razmišljao o pobjedi ni kad sam stigao do breaka prednosti u drugom setu."

Južnji je nakon dolaska do titule zahvalio i Šamilu Tarpiševu, izborniku ruske reprezentacije, koji ga je izostavio iz sastava za susret u Čileu u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa i time mu omogućio više vremena za odmor i pripremu za dvoranske turnire u Europi.

Normalno, nije preskočio ni dugogodišnjeg trenera Borisa Sobkina, koji mu je prvi čestitao nakon pobjede: "Lijepo je što ću napredovati na Entry listi, ali ne obraćam veliku pozornost na renking. Važno mi je raditi i popravljati svoju igru, a tu je bitna uloga trenera, stalno me gura naprijed i tjera na maksimum u 14 godina koliko radimo zajedno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!