Košarka

Nezaustavljiva Girona

Dalibor Kraljik • srijeda, 24.01.2007.

U posljednjem susretu trećega kola drugoga kruga Fiba Eurokupa odigran je derbi između Girone i Virtusa…

Dvije su izvrsne momčadi odigrali svoj međusobni susret u Skupini L u kojemu je do sada samo jednom poraženi Virtus imao prilike nanijeti poraz u osam utakmica Fiba Eurokupa neporaženoj momčadi Girone. Teško je pobijediti izvrsnu momčad Girone na domaćem parketu, a zasigurno je višestruko teško to učiniti na gostujućem terenu.

Da će Virtusu biti teško u uzavreloj Gironi pokazala je već prva četvrtina koju domaća momčad dobiva s 13 poena razlike (31:18). Očekivali smo bolje izdanje Virtusa u drugoj četvrtini, ali je do poluvremena talijanska momčad u potpunosti deklasirana rezultatom 40:15 u drugoj četvrtini, odnosno, +38 (!) na poluvremenu (71:33).

Tek u nastavku utakmice Talijani malo dolaze do zraka i do kraja treće četvrtine smanjuju rezultat na "samo" 29 poena razlike (83:54). Treća četvrtina pripala je Gironi (23:20) za konačnih velikih 106:74.

Najefikasniji je igrač domaće momčadi bio slavni košarkaški veteran Gregor Fučka koji je postigao 22 poena (7/9) i sedam skokova. Kod pomalo i poniženoga Virtusa 15 je poena (7/9) skupio Kristoffer Lang. Dalibor Bagarić je odigrao 16 minuta za Gironu i postigao šest poena (3/6) i četiri skoka.

Girona je svojom devetom pobjedom u nizu u Fiba Eurokupu pokazala da je uistinu najizgledniji kandidat za osvajanje ovoga kupa te da će svakoj momčadi u daljnjoj fazi natjecanja biti teško nadmašiti ovu izvrsnu španjolsku momčad.

Fiba Eurokup, Skupina L, treće kolo, rezultati: Kalev - Dijon 74:75, Girona - Virtus 106:74.

Fiba Eurokup, Skupina L, poredak: 1. Akasvayu Girona 3 - 0, 2. Virtus 2 - 1, 3. JDA Dijon Basket 1 - 2, 4. BC Kalev 0 - 3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!