Nogomet

Skandal zbog ruke na srcu

Bernard Jurišić • subota, 24.02.2007.

Naš izvještaj s malonogometnog kvalifikacijskog turnira za odlazak na EP, koji se ovih dana igra u Splitu, izazvao je skandal u BiH javnosti. Nekoliko tamošnjih medija prenijelo je Sportnetov izvještaj u kojem se spominje držanje ruke na srcu petorice nogometaša BiH, za vrijeme intoniranja "Lijepe naše"...

Bosansko-hercegovački mediji jučer i danas u svojim izdanjima prenijeli su dio Sportnetovog izvještaja s utakmice između Hrvatske i BiH, u kvalifikacijama za malonogometno EP. U njemu je navedeno kako su petorica reprezenativaca BiH s rukom na srcu slušala izvođenje hrvatske himne.

Petorica kasnije "identificiranih" reprezentativaca su Marko Brčić, Ivo Krezo, Dalibor Duvnjak, Marko Kvesić i Goran Melher. Spomenuta petorica dobila su "jezikovu juhu" iz Sarajeva, a Nezavisne novine prenose izjavu dopredsjednika N/FSBIH Sulejmana Čolakovića, koji je oštro napao reprezentativce hrvatske nacionalnosti.

Vezane vijesti

"To je van pameti! Ne da treba, nego se mora nešto poduzeti u vezi s tim. Sport i politika ne mogu zajedno! Trenutno sam na seminaru u Neumu, a odmah po povratku u Zenicu pokrenut ću inicijativu o kažnjavanju Brčića, Kreze, Duvnjaka, Kvesića i Mehlera".

Pošto ni taj Čolaković, a ni velika većina BiH medija koja se raspisala o slučaju nije nazočila utakmici između Hrvatske i BiH, a nižepotpisani jest, dozvolit ćete da u ime istine napišemo nekoliko riječi o cijelom slučaju.

Petorica spomenutih reprezentativaca BiH ruku na srcu držali su za vrijeme intoniranja "Lijepe naše", ali isto tako i za vrijeme izvođenja himne BiH. Spomenuta petorica svim su se srcem borila za dres koji nose, a dvojica od njih bili su najbolji igrači BiH u toj utakmici - Duvnjak i Melher.

Napad na pet igrača koji su simpatičnom gestom ruke na srcu pokazali svoju ljubav prema Hrvatskoj, ali svojim igrama, znojem, ponašanjem i borbenošću dali svoj maksimum za uspjeh BiH upravo protiv Hrvatske, odraz je tragikomične stvarnosti susjedne nam države, u kojoj malo tko zna što želi, a još manje kako bi do toga došao.

U BiH stalno prozivaju sportaše koji se odluče nastupati za Hrvatsku (ili Srbiju), a sad izgleda ne valjaju ni oni koji izgaraju za BiH, ali u njima kuca hrvatsko srce. U Sarajevu su očito zaboravili da su Hrvati jedan od tri ravnopravna naroda te države i da im nitko nikad neće oduzeti činjenicu da će kao i svakom Hrvatu diljem kugle zemaljske, bez obzira u kojem dresu nastupali, i Hrvatska uvijek biti njihova domovina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!