Ostali sportovi

Borilački spektakl u Splitu

Bernard Jurišić • petak, 09.03.2007.

Dva tjedna nakon atletskog skakačkog mitinga, velika dvorana SC Gripe ponovno će "proključati". Veliki borilački spektakl u subotu će ponovno napuniti tribine, a publika će imati priliku na djelu vidjeti mnoštvo vrhunskih boraca iz desetak zemalja. Dogodit će se i snažan okršaj hrvatskih i srpskih boraca, a vrhunac večeri bit će okršaj jednog od najboljih svjetskih K-1 boraca Stefana Leke protiv Rusa Magomedova...

Splitske Gripe još je jednom "proključati". Nakon kvalifikacijskog turnira u malom nogometu i skakačkog mitinga prije dva tjedna, nekoliko tisuća gledatelja očekuje se i na vrhunskom borilačkom spektaklu.

Slika 7 od 8.
Foto: Bernard Jurišić

Turnir je okupio osmoricu respektabilnih boraca na europskim K-1 kvalifikacijama, a pobjednik turnira ovjerit će kartu za posljednju stanicu europskih kvalifikacija za završnicu K-1 turnira, koja će se 23. lipnja održati u Amsterdamu. Pobjednik tog turnira plasirat će se na završnicu u Tokio.

Splićanin Ante Varnica najveći je domaći adut i neslužbeno prvi favorit turnira. "Razmišljam samo o prvom meču u četvrtfinalu, nakon toga je sve otvoreno. Potpuno sam spreman i koncentriran, ovo je moja velika šansa", rekao je Varnica na posljednjoj medijskoj prezentaciji svih sudionika borilačkog spektakla.

Slika 5 od 6.
Foto: Darko Kraljević

U ime organizatora borce je predstavio proslavljeni hrvatski borac Marko Žaja, koji je otkrio da će slika iz Splita ići u 80 zemalja svijeta, nažalost, ne i u Hrvatsku, barem ne direktno. "Pozivam sve da u dvoranu dođu što prije, zagrijavanja počinju u 19 sati, a Ante Varnica svoj prvi meč imat će već nešto iza 20 sati."

U uvodnom dijelu programa održat će se nekoliko međusobnih ogleda između hrvatskih i srpskih boraca, koji su predvođeni svojim prvim imenom, Draganom Jovanovićem. Za razliku od nedavnih lažnih informacija iz kako su "srpski borci istukli hrvatske" na jednom turniru u Srbiji, ovog puta će do okršaja zaista i doći.

Slika 3 od 4.
Foto: Darko Kraljević

No, za razliku od "krvi" željnih srbijanskih (a i hrvatskih) tabloida, poštovanje koje borci iz obje zemlje imaju jedni prema drugima garantiraju isključivo sportski spektakl u kojem će ponajbolji borci iz obje zemlje odmjeriti snage sa suparnicima i na kraju stisnuti ruku boljemu.

"Hvala organizatorima na gostopristvu, prigoda sudjelovati na ovakvom spektaklu s ovoliko velikih imena ne pruža se često. Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe i splitskoj publici pružiti odlične borbe", u ime srbijanskih boraca progovorio je Dragan Jovanović.

Slika 6 od 7.
Foto: Darko Kraljević

Uz kvalifikacijski K-1 turnir, vrhunac večeri bit će prestižne borbe koje će voditi četiri velika imena svjetske borilačke scene. Jedan od najvećih K-1 boraca u ovom trenutku, Hrvat s njemačkom putovnicom Stefan Leko, borit će se protiv Rusa Magomeda Magomedova.

"Sretan sam što ću se po prvi put boriti u Splitu i nadam se da će me moja domaća publika podržati. Magomedov će biti veliki izazov za mene i čast mi je što sudjelujem u glavnoj borbi večeri", izjavio je Leko.

Slika 4 od 5.
Foto: Darko Kraljević

Upitan o eventualnom prelasku u UFC, stopama Mirka Filipovića, Leko nije bio zainteresiran. "To je drugačiji sport i meni osobno nije zanimljiv."

U drugom okršaju, još jedan Hrvat koji se bori pod tuđom zastavom (švicarskom), Petar Majstorović, ogledat će se protiv velikog Amerikanca Michaela McDonalda, koji je već drugu godinu u Splitu.

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Kraljević

"Dobro se osjećam ovdje, zato sam tu drugu godinu zaredom. Bit će dobra borba jer se dobro poznajem s Petrom, čak smo zajedno i sparirali jedno vrijeme", poručio je McDonald.

Slika 2 od 3.
Foto: Darko Kraljević

Spektaklu će nazočiti i prvi čovjek K-1 organizacije za Europu, Rus Igor Juško, koji je iznimno zadovoljan viđenim u Splitu. "Organizatori su dovoljno zreli i iskusni da sve obave kako treba. Očekujem puno dobrih borbi, jer je tu puno poznatih imena, ali i zanimljive 'svježe krvi', od koje u budućnosti puno očekujemo".

Na Gripe će u subotu navečer izaći i jedan od najboljih njemačkih boraca James Phillips, Crnogorac Mirko Vlahović, zanimljivi koštunjavi Belgijac Ben Petit, koji živi i trenira na Tajlandu i velika je belgijska nada, Mladen Božić iz Srbije, mnogi hrvatski aduti poput Damira Tovarovića. Bit će to vrhunski spektakl koji se ne smije propustiti...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!