Košarka

Bagarić spasio Gironu

Dalibor Kraljik • srijeda, 31.01.2007.

Odigrana je posljednja utakmica četvrtoga kola drugoga kruga Fiba Eurokupa Skupine L, u kojoj je Kalev na domaćem terenu ugostio nesavladivu Gironu i umalo priredio veliko iznenađenje…

Kalev je u svojoj dvorani u Talinnu pred oko 2500 gledatelja ugostio španjolsku Gironu. Kalev i grčki Maroussi su jedine dvije momčadi koje nisu uspjele ostvariti pobjedu u drugome krugu Fiba Eurokupa, dok je Girona pak jedina neporažena momčad ovosezonskoga Fiba Eurokupa.

Teško je tražiti prvu pobjedu protiv tako snažne momčadi kao što je Girona, ali Kalev se nije niti unaprijed predao. Da se Girona ipak neće samo prošetati kroz Talinn mogli smo vidjeti kroz cijelu utakmicu u kojoj su Estonci cijelo vrijeme bili rame uz rame sa svojim večerašnjim gostom.

Prva četvrtina završila je bez pobjednika (25:25), ali je nagovijestila neizvjesnu utakmicu u kojoj je sve moguće. Da je to uistinu tako vidjeli smo već u slijedećoj četvrtini u kojoj je Kalev učinkovitiji (16:14) i dolazi do vodstva na kraju prvoga poluvremena (41:39).

Da izjednačenost iz prvoga poluvremena nije slučajna, vidjeli smo i u trećoj četvrtini u kojoj su domaćini postigli tek jedan poen manje od svojih gostiju (22:21), ali i dalje imaju minimalno vodstvo (62:61).

No, kada je Dalibor Bagarić na isteku prve minute posljednje četvrtine pod prekršajem pogodio za dva poena te dodao još jedan poen iz slobodnoga bacanja, Girona je prešla u vodstvo (63:64) koje više nije ispuštala do kraja utakmice (83:75).

U momčadi Kaleva najučinkovitiji Rumunj Catalin Burlacu s 21 poenom (8/14) i pet skokova, te Amerikanac Travis Reed s 19 poena (6/12) i šest skokova. Kod Girone, Slovenac Ariel Mc Donald 14 poena (6/10), te Litavac Dainius Salenga 11 poena (4/5).

Dalibor Bagarić je odigrao 16 minuta za Gironu te postigao osam poena (3/6) i sedam skokova.

Fiba Eurokup, Skupina L, četvrto kolo, rezultati: Dijon - Virtus 78:94, Kalev - Girona 75:83.

Fiba Eurokup, Skupina L, poredak: 1. Akasvayu Girona 4 - 0, 2. Virtus 3 - 1, 3. JDA Dijon Basket 1 - 3, 4. BC Kalev 0 - 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!