Rukomet

Viborg oduzeo Podravki mjesto

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • ponedjeljak, 12.02.2007.

Utakmice četvrtog kola Lige prvakinja odigrane su do kraja, no za nas je svakako najznačajnija ona između Viborga i Leipziga, gdje je prvi pobjedom preuzeo mjesto našim predstavnicama u tom prestižnom natjecanju. Nositeljice naslova Lige prvakinja konačno su pokazale staru snagu i pobijedile na stranom terenu...

Razloga za zabrinutost u redovima Viborga izgleda ipak nije bilo. Imperativ pobjede ipak je bio dovoljno snažan da natjera Dankinje na borbu do posljednjeg čovjeka, pa su svojom žustrinom iznenadile i inače odlične Njemice. Do isteka prvih 30 minuta gošće imaju +5, što je bila dobra najava konačnog ishoda. Tako su nakon vrlo lošeg starta i dva poraza igračice Viborga pokazale da se vraćaju na put obrane naslova, što je zasigurno loša vijest za Podravku.

Preostali susret grupe B Byasen - Gyor završio je pobjedom domaćeg sastava 30:29 (16:14). Kod Norvežanki Goril Snorroeggen je zabila osam golova, a kod Mađarica naraspoloženija je bila Orsoyla Verten sa sedam golova. Time je Byasen zakomplicirao situaciju u skupini B i ugrozio mađarske planove za prolaz u četvrtfinale.

U grupi D danski je Slagelse slavio protiv gošći iz Makedonije 'skromnim' rezultatom od 24:16 i tako učvrstio svoju poziciju na drugom mjestu ljestvice. Kometal ostaje posljednji na ljestvici, nade za napredovanje u sljedeći krug natjecanja za tu ekipu više ne postoje ni u teoriji.

Liga prvakinja, 4. kolo, rezultati:
Grupa B
Byasen HB Elite Trondheim - Györi Audi ETO KC 30:29 (16:14)
Grupa C
HC Leipzig - Viborg HK A/S 35:37 (11:16)
Grupa D
Slagelse DT - HC Kometal Gjorce Petrov 24:16 (10:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!