Tenis

Nositeljice sigurne, Kostanić-Tošić u drugom kolu

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 26.02.2007.

WTA turnir u Kataru otvorio je vrata ponajboljim svjetskim tenisačicama. U prvom kolu slobodne su bile Justine Henin, Svjetlana Kuznjecova, Martina Hingis i Jelena Janković, ali i bez njih nije nedostajalo uzbuđenja na početku turnira...

Prva igračica koja se plasirala u drugo kolo WTA turnira u Kataru bila je Talijanka Francesca Schiavone, inače 22. igračica svijeta na Entry listi. Slavila je u dvoboju s Cvetanom Pironkovom iz Bugarske u dva seta. Osmoj nositeljici bilo je dovoljno sat i pol igre da sa 6:2, 6:4 pobijedi u meču prvog kola. Vrlo dobro igrala je s osnovne linije, a posebno je dominirala u poenima nakon prvog servisa kojih je osvojila 67 % (20-30). Iskoristila je čak šest od osam break-lopti dok je suparnica iskoristila samo četiri od devet pokušaja oduzimanja servisa.

Na terenu broj tri, Talijanka Santangelo osvojila je prvi set protiv Klösel iz Njemačke sa 6:3. U drugome setu pri rezultatu 5:5, Santangelo oduzima protivnici servis i pri rezultatu 6:5 servira za meč. Međutim, Klösel se ne predaje te dolazi do dvije break-lopte, ali na 15:40 Santangelo osvaja odlična dva poena i igra dolazi do 40:40. Klösel opet dobiva priliku za povratak u meč koju ponovno ne iskorištava. Niti u sljedećem poenu, ovaj put na drugi servis Talijanke, ne uspijeva odvesti meč u tie-break.

Vezane vijesti

U dvanaestoj igri redaju se prilike za meč i/ili za tie-break kao na tekućoj vrpci. Santangelo ne iskorištava dvije meč-lopte, a Njemica iz sedmog pokušaja odvodi set u trinaestu igru. Ono što joj nije uspjelo igru prije, Talijanka dovršava u posljednjoj igri drugog seta kada u tie-breaku iskorištava dva oduzeta servisa i pobjeđuje sa 7:4.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Dobar dan Talijanki upropastila je porazom Romina Oprandi koja je s dva puta po 6:4 izgubila od Sanije Mirze. Iako je dva puta osvojila servis svoje suparnice, Oprandi je svoj izgubila pet puta i to je bilo dovoljno da već u prvom kolu napusti turnir u Kataru.

Šesta nositeljica Daniela Hantuchova osigurala je drugo kolo nakon samo 52 minute provedene na terenu. Svoju suparnicu Catalinu Castano je doslovce pregazila u svim segmentima dopustivši joj osvajanje samo jedne igre. U meču u kojem je osvojila 55 od 78 poena (71 %), Hantuchova je dominirala u svim poljima, od prvog i drugog servisa do osvojenih lopti s osnovne linije i mreže.

U prvom kolu parova, naša Jelena Kostanić-Tošić se u paru s Ukrajinkom Tatianom Perebijnis lagano obračunala s francusko-tuniškim parom Stephanie Cohen-Aloro i Selime Sfar s 2-0 u setovima. Prvi su osvojile glatko sa 6:3, a u drugom su suparnicama ostavile samo dvije osvojene igre.

Katar, 26. veljače 2007., prvo kolo: Daniela Hantuchova (Svk, 19) - Catalina Castano (Kol) 6:1, 6:0, Francesca Schiavone (Ita, 22) - Cvetana Pironkova (Bug) 6:2, 6:4, Mara Santangelo (Ita) - Sandra Klösel (Njem) 6:3, 7:6, Sania Mirza (Ind) - Romina Oprandi (Ita) 6:4, 6:3.

Katar, 26. veljače 2007., prvo kolo parovi: Kostanić-Tošić/Perebijnis - Cohen-Aloro/Sfar 6:3, 6:2, Bondarenko/Bondarenko - Gagliardi/Koriceva 6:4, 6:1, Grönefeld/Shaughnessy - Ehritt-Vanc/Rodionova 6:2, 4:6, 6:1, Szavay/Uhlirova - Camerin/Klepač 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!