Tenis

Shaughnessy se oprostila od Dohe

Hrvoje Rafaelić • utorak, 27.02.2007.

Prvo veće ispadanja u Dohi dogodilo se u španjolsko-američkom dvoboju u kojem je jedanaesta nositeljica turnira morala stisnuti ruku svojoj protivnici. Nakon pobjede u parovima, Katerina Bondarenko se i u singlu plasirala u drugo kolo...

Grkinja Eleni Daniilidou deklasirala je svoju protivnicu Selimu Sfar iz Tunisa s laganih 6:0, 6:3 u sat vremena provedenih na terenu broj dva. Bila je bolja u svim segmentima igre, od izravno osvojenih poena nakon servisa (60%, 30-50), preko poena na suparnički servis (60%, 27-45) do ukupno osvojenih poena u meču (60%, 57-95). Sfar nije imala rješenja za napadačku igru suparnice, koja je posebno briljirala u poenima s osnovne linije.

Ai Sugiyama pomela je u prvom setu sa 6:0 Aliciju Molik, ali dobru igru u prvom setu nije prenijela u drugi koji je izgubila sa 6:2. U trećem odlučujućem setu, obje protivnice su držale svoj servis sve do 2:1 za Molik, kada Australka oduzima servis protivnici, ali odmah nakon toga Sugiyama predaje meč zbog ozljede.

Ruskinja Marija Kiriljenko lako se obračunala s Anne Kremer iz Luksemburga s 2:0 u setovima. U prvom joj je trebalo dva breaka za laganih 6:1, dok je u drugom setu osvojila tri servisa svoje suparnice, ali je set dobila sa 6:2. Kremer je imala užasan postotak osvojenih poena na svom servisu (41%, 7-17) i to ju je koštalo poraza već u prvom kolu WTA turnira u Kataru.

Unatoč problemima u prvom setu protiv Amerikanke Meghan Shaughnessy, Španjolka Medina Garrigues se plasirala u drugo kolo u Kataru. Izgubila je prvi set sa 6:3, ali je zato u sljedeća dva protivnici ostavila samo pet igri. Obje igračice imale su veliki postotak prvog servisa, ali ipak su presudili izravni poeni kojih je Medina Garrigues osvojila 82, sedam više od svoje protivnice.

Nakon prolaska u drugi krug u parovima sa svojom sestrom, Katerina Bondarenko je u singlu protiv Anne-Lene Grönefeld iz Njemačke također osigurala drugi krug. Dobila je prvi set sa 7:5, ali je drugi izgubila sa 6:4. U trećem je oduzela servis protivnici pri rezultatu 4:3 i meč odvela mirno prema kraju. Dominirala je u igri na mreži, a pobjedu je odnijela odličnim prvim servisom.

Katar, 27. veljače 2007, 1.kolo: Alicia Molik (Aus) - Ai Sugiyama (Jap) 0:6. 6:2, 3:1 (predaja), Anabel Garrigues Medina (Špa) - Meghan Shaughnessy (SAD) 3:6, 6:3, 6:2, Katerina Bondarenko (Ukr) - Anna-Lena Grönefeld (Njem, 20) 7:5, 4:6, 6:3, Eleni Danilidou (Grč) - Selima Sfar (Tun) 6:0, 6:3, Marija Kiriljenko (Rus) - Anne Kremer (Luks) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!