Tenis

Nositeljice očekivano

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 28.02.2007.

U drugom kolu WTA u Kataru, nositeljice su očekivano slavile u susretima protiv svojih protivnica. Gledatelji u Dohi po prvi put su na terenu mogli vidjeti Justine Henin nakon što je bila slobodna u prvom kolu...

Na centralnom terenu u Kataru, Belgijka i prva nositeljica turnira Justine Henin je u dvoboju s Alicijom Molik osvojila prvi set sa 6:2, pri čemu je suparnici oduzela tri igre. Drugi set donio je nešto slabiju igru Henin pa je Molik neočekivano povela sa 5:2, uzvrativši Belgijki s jednim oduzetim servisom i odličnom igrom na svoj prvi servis na kojem je osvojila 76 posto poena.

Međutim, u trenucima kada Molik servira za set, Henin izvlači ono najbolje iz sebe i osvaja sljedeće četiri igre i dolazi u priliku da svojim servisom osvoji meč. Pri rezultatu 6:5 za Henin, Molik ima 0:40 i tri break-lopte, prve dvije šanse ne iskorištava, ali treću ne propušta te odvodi set u tie-break u kojem Henin iskorištava tek četvrtu meč-loptu i tako završava priču oko prolaska u treće kolo.

Peta nositeljica turnira, Švicarka Patty Schnyder, plasirala se u treće kolo preko Španjolke Medine Garrigues s 2-0 u setovima. Prvi je osvojila sa 6:3, da bi u sljedećem slavila sa 6:4. Presudili su izravni poeni nakon prvog servisa kojih je Patty osvojila 73 posto (29-40).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Rusija će imati predstavnicu u trećem kolu zahvaljujući Svjetlani Kuznjecovoj koja je Juliji Goerges iz Njemačke prepustila samo šest igri u sat i pol provedenih na terenu. Prvi set osvojila je breakom u dvanaestoj igri, a u drugom setu (6:1) osigurala se već na početku s dva breaka da ne dođe do eventualnog iznenađenja.

Talijanka Schiavone pobijedila je sunarodnjakinju Santangelo nakon što je rezultat na semaforu pokazivao 1-1 u setovima. Do pobjede ipak nije došla zahvaljujući vlastitoj igri već ozljedi svoje suparnice.

Odličan dan nositeljica dovršila je Martina Hingis pobjedom nad Marijom Kiriljenko s 2-0 u setovima. Švicarka je u oba slavila sa 6:2 oduzevši u meču protivnici servis pet puta. S visokim postotkom prvog servisa (82 %), Hingis je dominirala u poenima na prvom servisu (18-34), ali iako je imala odličan prvi servis nije ostvarila niti jedan as-servis. U sveukupnim poenima, Martina ih je osvojila čak 29 više od svoje suparnice (60-31) što je bilo dovoljno da se bez previše muke plasira u treći krug.

Katar, 28. veljače 2007., drugo kolo: Henin (Bel) - Molik (Aus) 6:2, 7:6(9), Schnyder (Švi) - Medina Garrigues (Špa) 6:3, 6:4, Janković (Srb) - Camerin (Ita) 6:0, 6:1, K. Bondarenko (Ukr) - Mirza (Ind) predaja Mirze, Hantuchova (Svk) - Daniilidou (Grč) 6:7(4), 6:3, 6:3, Hingis (Švi) - Kiriljenko (Rus) 6:2, 6:2, Schiavone (Ita) - Santangelo (Ita) 4:6, 7:6 (6), 1:0 (predaja), Kuznjecova (Rus) - Goerges (Njem) 7:5, 6:1.

Parovi, četvrtfinale: Kostanić-Tošić/Perebijnis (Hrv/Ukr) - Kuznjecova/Molik (Rus/Aus) 6:4, 4:6, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!