Nogomet

Lövenkrands srušio Werder

Petar Plevnik • nedjelja, 04.02.2007.

U središnjem susretu 20. kola Bundeslige, Schalke je zahvaljujući Dancu Peteru Lovenkrandsu sa 2:0 slavio u Bremenu i tako pobjegao Werderu na tri boda prednosti. U drugom susretu dana Stuttgart je minimalnim rezultatom slavio u Dortmundu...

Od prve minute susreta gledateljima na Weserstadionu bilo je jasno kako se u dvobju Werdera i Schalkea neće umirati u ljepoti. Prva prava prigoda na susretu donijela je vodstvo gostiju. Igrala se 20. minuta susreta kada se Lincoln u 16-ercu domaćina oslobodio Mertesackera, ubacio za natrčalog Lövenkrandsa, a Dancu nije bilo teško sa peterca pogoditi za 0:1.

Najbolju prigodu za izjednačenje u prvom dijelu Werder je propustio u 37. minuti, kada Almeida glavom spušta za Borowskog, no udarac njemačkog reprezentativca sjajno brani Neuer.

U nastavku susreta domaćini su preuzeli terensku inicijativu, dok su se gosti orijentirali na kontranapade. Upravo iz jednog takvog Lövenkrads se u 54. minuti umalo po drugi put upisao u strijelce, no njegov udarac odlično brani Reinke. Ono što je propustio u 54., danski je napadač iskoristio u 73.minuti. Lincoln je povukao brzu kontru, produžio do Kuranyia, koji u pravom trenutku proigrava Lövenkradsa, a Danac sa ruba 16-erca pogađa donji lijevi kut nemoćnog Reinka za konačnih 0:2. Od 64. minute u redovima domaćina nastupio je i Jurica Vranješ.

Nakon što je na otvaranju proljetnog dijela sezone svladala Bayern, dortmundska Borussia doživjela je drugi uzastopni prvenstveni poraz, koji ju je još više udaljio od borbe za jedno od mjesta u europskim kupvima. Do zaslužene pobjede Stuttgart, koji sada ime četiri boda prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Bayern, je došao pogotkom sve boljeg napadača Maria Gomeza u 59. minuti.

Bundesliga, 20. kolo, 4.2.2007.:
Werder Bremen - Schalke 0:2, Borussia (D) - Stuttgart 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!