Rukomet

Serdarušić napravio prvi korak

Petar Plevnik • nedjelja, 15.04.2007.

Nakon što je u jučerašnjem polufinalu svladao Flensburg, aktualni njemački prvak, Kiel Zvonimira Serdarušića, u finalnom je susretu Njemačkog kupa bio bolji od Kronau/Östringena i tako po četvrti put u svojoj povijesti došao do naslova pobjednika...

Osvajanjem Njemačkog kupa sastav Zvonimira Serdarušića napravio je danas u Hamburgu prvi korak ka osvajanju trostruke krune, koja se sada ne čini nimalo nestvarnom budući da je osam kola prije kraja prvenstva Kiel vodeći u Bundesligi dok ih u finalu Lige prvaka očekuje obračun sa starim znancem iz Bundeslige, Lackovićevim Flensburgom.

Današnji finalni susret odigran pred 13 253 gledatelja u Hamburgu ponudio je neizvjestan dvoboj, u kojem su na kraju ipak zasluženo slavili igrači Kiela. Sjajnom igrom u prvom dijelu Kronau je još jednom dokazao kako jučerašnje izbacivanje HSV-a nije bilo slučajnost, pa je sastav Jurija Ševcova tijekom prvog dijela u nekoliko navrat imao prednost od šest pogodaka, da bi na odmor Kronau otišao sa četiri pogotka prednosti (15:19).

U nastavku susreta Kiel je polako ali sigurno dostizao prednost Kronau a prvo izjednačenje pogotkom za 23:23 u 43. je minuti susreta izborio Nikola Karabatić, da bi pogocima Zeitza, Karabatića i Lundströma Kiel otišao na tri pogotka prednosti, od čega se Kronau više nije uspio oporaviti. Tako je Kiel po četvrti puta (1998., 1999., 2000.) došao do naslova pobjednika Njemačkog kupa, dok se Kronau i drugi puta za redom morao zadovoljiti porazom u finalu.

U redovima Kiela još je jednom briljirao Nikola Karabatić sa 13 pogodaka, koji je ujedno i proglašen za najboljeg igrača završnog turnira, dok je kod Kronaua odličnu partiju pružio Oleg Velyky sa 10 pogodaka.

Njemački kup, finale, 15.4.2007.:
Kronau/Östringen - Kiel 31:33 (19:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!