Rukomet

Portland i dalje prvi, debitirao Ostarčević

Ivan Ambroš • nedjelja, 11.02.2007.

Nakon stanke, odigrano je 16. kolo španjolske Asobal lige. Obilježio ga je derbi u Valladolidu, gdje je domaćin podijelio bodove s Portland San Antoniom koji je tako ostao na prvom mjestu španjolskog prvenstva, ali sad samo s jednim bodom prednosti ispred Ciudad Reala. Za Antequeru je debitirao naš Vladimir Ostarčević, a Juanin je bio rekorder kola s 14 postignutih golova za Barcelonu.

Valladolid je u derbiju 16. kola Asobal lige remizirao s Portland San Antoniom 30:30 (13:15). U napetoj utakmici u kojoj su se obje ekipe izmjenjivale u vodstvu na kraju je došlo do pravedne podjele bodova. Kod domaćina najraspoloženiji su bili Fernandez sa sedam i Gull s osam golova. Kjelling je za Portland zabio deset golova, dok je Hvidt obranio 14 udaraca. Od naših, Davor Dominiković je igrao u obrani i nije se upisao u strijelce, dok je Ivano Balić zabio četiri gola.

Barcelona je uništila Antequeru sa 41:25 (20:12). Juanin je zabio impresivnih 14 golova, dok je naš Igor Vori u pobjedi svoje ekipe sudjelovao s četiri pogotka. Za Antequeru je uz našeg Matiju Bilušića na golu, nastupio i naš Vladimir Ostarčević koji je u svom prvom nastupu za španjolski klub ubilježio i jedan zgoditak.

Ciudad Real je rutinski savladao Alteu 30:20 (17:6). Kallman sa sedam i Pajovič sa šest postignutih golova bili su najsitaknutitji pojedinci susreta. Naš Mirza Džomba zbog ozljede nije bio u sastavu, dok je Petar Metličić u ovoj nevažnoj utakmici uglavnom odmarao.

Ademar je uspio poraziti Darien Logrono 31:27 (15:14). Kod domaćih Mateo Garralda je zabio devet, dok je kod gostiju Tvedten zabio deset golova. Naš Mirko Alilović je zabilježio osam obrana.

Bidasoa Irun je sa 26:24 (11:8) pobijedila Arrate. Stanković je u pobjedi sudjelovao sa sedam pogodaka, dok je za Bidasou Jurkiewizs zabio sedam golova a Malumbres skupio 14 obrana.

Teka Cantabria je tijesno poražena od Aragona 29:30 (13:17). Rioje za domaće zabio sedam golova, dok su kod gostujuće ekipe najučinkovitiji bili Sorrentino, Arrhenius i Doder sa po pet golova.

Algeciras je također minimalno poražen od Fraikin Granollersa 23:24 (15:11). Najbolji strijelac susreta bio je domaći igrač Da Cruz s osam golova, dok je Krivokapić za pobjedu gostiju protivničku mrežu pogodio sedam puta.

Torrevieja i Almeria su remizirale 27:27 (13:16). Najbolji strijelac susreta bio je iz redova gostiju, Kraljić s devet golova, a njegov suigrač Miras je skupio i 15 obrana. Za Almeriu naš Velimir Rajić je zabio jedan gol, dok je za Torrevieju naš Tonči Valčić zabio tri gola a Ivan Vukas je tome dodao još dva.

ASOBAL liga, 16. kolo:
Valladolid – Portland 30:30
Barcelona – Antequera 41:25
Ciudad Real – Altea 30:20
Ademar – Darien Logrono 31:27
Bidasoa Irun – Arrate 26:24
Teka Cantabria – Aragon 29:30
Algeciras – Fraikin Granollers 23:24
Torrevieja – Almeria 27:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!