Tenis

Izbornici otkrivaju karte

Ivor Krapac • četvrtak, 22.03.2007.

Približavanje četvrtfinalnih ogleda Svjetske skupine Davis Cupa, koji su na rasporedu 6. - 8. travnja, donijelo je otkrivanje nepoznanica oko sastava nekoliko reprezentacija među posljednjih osam. Dosad su se oglasili Rusi, Amerikanci i Argentinci...

Ruski izbornik Šamil Tarpišev objavio je da će se u sudaru s Francuzima u Moskvi osloniti na svoje najjače snage. U sastavu će se naći Nikolaj Davidenko i Mihail Južnji, koji su propustili prvo kolo u Čileu, te Marat Safin i Igor Andrejev, glavni ruski aduti na tom gostovanju.

Osim tog kvarteta, u konkurenciji branitelja naslova za četvrtfinalni susret su i Dmitrij Tursunov i mladi Jevgenij Koroljev, a obojica će najvjerojatnije ostati u statusu trening-partnera. Igrat će se na dvoranskoj zemlji.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Poput Tarpiševa, i američki izbornik Patrick McEnroe moći će računati na svoje najbolje igrače. Reprezentacija SAD-a na dvoranskoj tvrdoj podlozi Winston-Salema dočekuje Španjolce, a pozvani su Andy Roddick i James Blake, te bratska kombinacija Mikea i Boba Bryana. Sva četvorica bila su u momčadi i u prvom kolu u Češkoj, kad su Amerikanci slavili s 4-1.

Španjolci još nisu objavili svoj sastav. Njihov izbornik Emilio Sanchez izjasnit će se početkom sljedećeg tjedna, a očekuje se da će u prvom planu biti Rafael Nadal, drugi na svijetu.

Argentinci će tražiti prolaz u polufinale u Švedskoj, na dvoranskom tepihu Göteborga. Glavni adut izbornika Alberta Mancinija trebao bi biti David Nalbandian, koji je propustio prvo kolo u Austriji, a u sastavu će se najvjerojatnije naći i Guillermo Canas, Juan Martin del Potro i Sebastian Prieto. Svi oni bili su i Linzu, a u odnosu na tadašnju postavu nema jedino Josea Acasusa, koji je, prema vijestima iz argentinskog tabora, zatražio predah zbog slabije forme.

Svi ostali upitnici oko sastava za četvrtfinale bit će uklonjeni do 27. ožujka, kad je krajnji rok za prijave momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!