Nogomet

Međimurje - Kamen Ingrad: Boško Peraica donio pobjedu

Ivana Strahija • subota, 24.02.2007.

Nakon prvog dijela u kojem nije bilo previše uzbuđenja, ulazak Peraice u drugom donio je Međimurcima potrebnu prevlast. Svega dvije minute po ulasku Peraica postiže ono što je Lima dva puta prije toga propustio. Konačni je rezultat na asistenciju Peraice postavio Piškor.

Težak susret u Čakovcu završio je pobjedom domaćina, kojem je obrana danas bila vrlo dobra. Međimurci su pobjedu trebali da ostanu u gornjem domu ljestvice, dok su gosti iz Velike bodove tražili kako bi se izvukli sa dna. Osokoljeni pobjedom nad Pulom Veličani su u Čakovcu, kako se na kraju pokazalo, ipak previše tražili.

Nakon početnog pokušaja domaćeg Štefančića, koji loptu šalje daleko protiv vrata gostiju, igrači Kamen Ingrada ostvaruju laganu terensku premoć. U šestoj minuti Čordaš iz slobodnog udarca prijeti vrataru Tomiću, dok u 14. minuti njegov suigrač Šest lijepo puca no prebacuje domaći gol. Šest je minutu kasnije ponovno bio u prigodi: iz slobodnog udarca nabacuje mu Mujčin, Šest pogađa međimursku vratnicu, ponovno dolazi do odbijene lopte no ovaj puta gađa direktno u domaćeg vratara.

U igru se tada vraćaju Međimurci, iz kornera u 17. minuti ne izvlače ništa, a minutu kasnije Duro i Darmopil ne stižu loptu koju im je uputio Celišćak. Štefančić u 23. glavom loptu šalje daleko iznad veličkog gola na dodavanje Štefulja dok u 28. minuti Bratković lijepo ubacuje u gostujući šesnaesterac, no nitko se od tamo prisutnih Međimuraca ne snalazi.

Unatoč terenskoj inicijativi, Međimurcima tijekom prvog poluvremena kronično nedostaje pravi napadač. U 37. minuti mogao je zabiti Darmopil, a u 39. Celišćak, no na odmor se odlazi bez i jednog postignutog pogotka.

Slika 1 od 2.
Foto: Zlatko Premuš

Drugi dio ponovno pokazuje premoć domaćina. U dva navrata Duro dodaje do Lime, koji jednom prebacuje vrata Kamena, a drugi puta slabo gađa glavom, pa vratar Koprić nije bio u opasnosti. Ulaskom Peraice umjesto neraspoloženog Štefančića igra se na terenu zahuktava. Svega dvije minute po ulasku Peraica mijenja početnih 0:0 u 1:0. Odlično se snalazi i Veličanu Parmakoviću uzima loptu te je zatim sigurno i smireno šalje ravno u gol gostiju.

Parmaković griješi i u 66. minuti, kad udarac domaćeg Bratkovića pokušava izbaciti, a loptu umalo šalje u vlastiti gol. Pogodak Peraice očigledno je razigrao domaću ekipu, dok Veličani pokušavaju preko Stipkovića i Čordaša, no dobra domaća obrana lako osujećuje takve napade. U posljednjoj minuti susreta Peraica nakon prekida dobacuje do Piškora, koji loptu spretno ubacuje u gostujuću mrežu.

Međimurci su u nastavak sezone krenuli vrlo dobro, dvije pobjede i šest bodova lijepi su nagovještaj budućih uspjeha: "Svoje sam igrače upozorio na Veličane, koji u svojim redovima imaju četvoricu vrhunskih nogometaša i novog trenera koji će učiniti sve da dođu do pobjede. U prvom su dijelu Veličani mogli i povesti, no u drugom je na vidjelo došla naša priprema u zimskom periodu", kazao je nakon utakmice domaći trener Stanko Mršić.

Gostujući trener Stjepan Čordaš nije bio pretjerano žalostan: "Međimurci su, pogotovo u drugom dijelu, bili bolja ekipa na terenu. Bili su rasterećeni zbog gostujuće pobjede u prošlom kolu, dok smo mi više trebali bodove. Da smo pogodili u prvom poluvremenu, utakmica bi izgledala potpuno drugačije, no još je mnogo kola do kraja i prigode za popravljanje dojma sigurno ima."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!