Nogomet

Carević i Musa nositelji igre

Zoran Zdelar • četvrtak, 03.05.2007.

Srce veze momčadi kola ovog puta čine dva Hajdukova igrača - Mario Carević i Igor Musa. Splitski napad bio je daleko ispod razine veznih igrača, što potvrđuje i podatak o brojnim neiskorištenim prilikama pred vratima Šibenika. Srećom po Pudara, barem izrada prilika nije u krizi...

Slika 1 od 2.

Vratar

Davor Burcsa (Cibalia) - Vinkovčani su izborili barem doigravanje za ostanak u društvu najboljih ovog proljeća, a među zaslužnijima za taj podvig je i vratar Burcsa koji brani u prilično dobroj formi. Danas je u nekoliko situacija sigurnom reakcijom pogurnuo svoje napadače prema pozitivnom rezultatu, koji im je otvorio šanse i za dostizanje desete pozicije.

Obrana

Josip Bulat (Šibenik) - Hajduk je na Šubićevcu stvorio mnoštvo prilika, neke su kreirane i na boku kojeg inače čuva Josip Bulat, no svojim reakcijama ipak je sasvim solidno odradio posao, a istovremeno je i uspio postignuti vrijedan pogodak. Lijevi bočni Šibenika može biti poprilično zadovoljan svojim učinkom, iako mu se potkrao pokoji propust u obrani.

Boris Pandža (Hajduk) - Stasiti Hajdukov stoper, koji tijekom Vulićeva mandata nije imao priliku otkriti svoje prave vrijednosti bio je prilično razigran danas u Šibeniku. Više ga je čak bilo u napadu, nego u obrani, ali kad je zagustilo spašavao je situaciju. S nekoliko udaraca pokušao je iznenaditi šibenskog vratara, ali ovog puta mu to nije uspjelo.

Dino Drpić (Dinamo) - Maksimirsko dijete, trenutno jedan od najiskusnijih Dinamovaca po stažu ponovno je odradio vrlo dobru utakmicu. Ivanković ga gura polako prema reprezentaciji, a sve je očitije da je to opravdano. Loš imidž među navijačima jedini je možda njegov minus u ovom trenutku, ali dobrim igrama poput današnjih i on će nestati.

Valentin Babić (Osijek) - Jedan od najiskusnijih Osijekovih nogometaša, Valentin Babić, bio je suveren u svojem današnjem nastupu na desnom boku i moglo bi se reći kako je protiv slabašnog Kamen Ingrada bio nositelj obrane. Iako se nije istaknuo nekom posebno sjajnom igrom, danas je u Velikoj odigrao upravo onoliko koliko je bilo potrebno za praznu mrežu.

Veza

Davor Bagarić (Cibalia) - Važno je bilo zvati se Davor na današnjoj utakmici Cibalije protiv Pule. Davor Burcsa sjajno je čuvao svoju mrežu, a Davor Bagarić bio je vrlo dobar na lijevom boku, što je rezultiralo asistencijom Keriću za jedini pogodak, koji je donio veliku nadu Vinkovčanima.

Mario Carević (Hajduk) - Kao što je već spomenuto u uvodu momčadi kola, srce Hajdukove veze protiv Šibenika funkcioniralo je vrlo dobro, ali njihov učinak nije pratila i jednaka razina u napadu. Carević je ponovno odigrao vrlo dobar susret, a nije naodmet spomenuti i njegovu prilično mirnu reakciju kod jednog prilično oštrog prekršaja Kwedija na njemu. Dokaz da je Carević uspio svoj vatreni temperament držati pod kontrolom.

Igor Musa (Hajduk) - Ponajbolji Hajdukov igrač ove sezone bio je na svojoj standardnoj razini protiv Šibenika, a uz to je upisao i dvije asistencije. S desnog boka nabacio je obje lopte koje su realizirane u pogodak. Jedna je bila iz kornera, a druga iz igre. Da je još kojim slučajem ušla u mrežu lopta nakon slobodnog udarca koji je izveo, bila bi mu uvjerljivo dodijeljena titula igrača utakmice. Ovako može reći tek da je bio malo bolji od ostalih.

Sammir (Dinamo) - Dinamov najmlađi Brazilac definitivno je prošao vrijeme prilagodbe na europski, odnosno hrvatski nogomet. U proteklom kolu bio je vrlo dobar s dvije asistencije, a danas je bio odličan s jednom asistencijom i svojim debitantskim pogotkom u službenoj utakmici. Unatoč tome što poneki pokušavaju osporiti njegove kvalitete, svojim igrama u posljednje vrijeme opovrgnuo je sve svoje kritičare.

Napad

Eduardo da Silva (Dinamo) - Najefikasniji hrvatski nogometaš ove sezone uspio je protiv Slaven Belupa postignuti dva pogotka i time se izjednačiti na vrhu ljestvice najboljih strijelaca u pojedinim sezonama. Postigne li još jedan pogodak do kraja sezone, imat će ih dovoljno na svom kontu za preuzimanje titule najboljeg od Gorana Vlaovića.

Ahmad Sharbini (Rijeka) - Jedini igrač u Rijekinoj momčadi koji bi nakon ove katastrofalne sezone mogao realizirati unosan transfer. Ahmad Sharbini zablistao je u svom punom sjaju u Kranjčevićevoj. Iako u prvom poluvremenu se i nije nekim posebno dobrim potezom istaknuo, u drugom je s tri pogotka sve nadoknadio. Teško da će sada Kuže ili neki drugi trener moći reći da Sharbini ne zaslužuje mjesto u prvoj postavi zbog slabog zalaganja. Daleko bitnije od toga je što svoj glavni zadatak obavlja sjajno.

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!