Nogomet

Šibenik - Hajduk: Pogoci, promašaji, preokreti...

Bernard Jurišić, Ivana Jurica • srijeda, 02.05.2007.

U odličnom susjedskom derbiju Šibenik i Hajduk podijelili su bodove. U 90 minuta ogleda na Šubićevcu, ljubitelji nogometa zaista su mogli uživati u uzbuđenjima, lijepim potezima i pogocima, ali i gotovo nevjerojatnim pronašajima u režiji splitskih napadača...

Od samog su početka utakmice gosti zagospodarili terenom, a Šibenik je bio nekako povučen, kao da se prepao Hajduka. Prvi udarac prema golu gostiju, koji je danas branio Zlatko Runje, uputio je Kalinić u 4. minuti, ali opasnosti nije bilo. Deset minuta kasnije isti je igrač prošao po lijevom boku, ubacio za Maria Jurića koji u izglednoj situaciji komplicira i odlična prilika odlazi u nepovrat.

Svoje su udarce nekoliko minuta kasnije iskušali i Gović i još jednom Kalinić, ali bez opasnosti za Runju. Hajduk je poveo iz svog prvog udarca na gol domaćina. U 26. minuti Igor Musa je izveo korner s desne strane, u skoku je najviši Jelavić koji trese mrežu za vodstvo Hajduka. Samo minutu nakon toga Hajduk je mogao riješiti pitanje pobjednika. Pablo Munhoz dva je puta pucao, ali je Čavlina dva puta sjajno intervenirao. Domaća klupa je prosvjedovala smatrajući daje je tim prilikama Munhoza prethodilo zaleđe.

U 30. minuti centaršut Carevića glavom zahvaća Pandža, ali njegov udarac za malo odlazi iznad vratnice. Nakon primljenog gola i još nekoliko odličnih prilika gostiju, Šibenik kao da se malo trgnuo. Franja je u 40. minuti pucao preko gola. U istoj je minuti Kartelo dubinskom loptom tražio Jurića, ali je Runje istrčavanjem otklonio opasnost.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena domaći vratar ponudio je Hajduku još jednu odličnu priliku. Izašao je malo izvan svog kaznenog prostora želeći daleko ispucati jednu povratnu loptu, no, pogodio je samo Nikicu Jelavića koji ne uspijeva pogoditi nebranjenu mrežu. Uspjeli su se vratiti Čavlina i Čagalj i onemogućiti ga da loptu smjesti u praznu mrežu.

Nakon što su u prvom dijelu bili neprepoznatljivi, kao da je u nastavku za domaćine istračala potpuno druga momčad. Zaigrali su puno borbenije i odlučnije pa niti rezultat nije mogao izostati. Do izjednačenja je Šibenik mogao doći već u 52. minuti, ali je Jurićev udarac Runje odbio u korner. Dvije minute nakon toga Musa je još jednom centrirao,a Jelavić ne uspijeva ponoviti 26. minutu.

Akcije su se redale i pred jednim i pred drugim golom. U 55. minuti Gović je presjekao jedan napad gostiju, odigrao dupli pas sa Jurićem koji umjesto da puca upošljava Kalinića koji je okružen braničima gostiju i ne može napraviti ništa. U sljedeće tri minute prava opsada Šibenikova gola: pucali su Bartolović i Gabrić, ali povećanju Hajdukova vodstva ispriječio se odlični Čavlina.

U 61. minuti Šibenik je stigao do izjednačenja. Loptu je dugo vukao Jurić, ušao je u kazneni prostor Hajduka, braniči gostiju su mu izbili loptu, koju je Kalinić uspio pogurnuti do kapetana J. Bulata koji pogađa bliži kut vratara Runje i donosi veliko veselje domaćim navijačima. Sljedećih petnaestak minuta prave prilike nije bilo. Tek je Musa u 78. minuti iz slobodnog udarca pucao preko gola. Minutu potom iskosa je pucao Jurić, ali niti iz te prilike nije bilo pogotka.

U 84. minuti, nakon ubačaja Carevića, Žilić puca glavom, a Čavlina loptu vadi ispod grede i šalje je u korner. Nakon tog kornera Šibenik je organizirao brzu kontru. Povukao ju je brzonogi Marin Batur, koji je četiri minute ranije ušao u igru, odigrao je dupli pas sa Govićem i sjajno iskosa pogodio suprotni kut vratara gostiju. Veliko je bilo slavlje Šibenčana nakon toga pogotka, ali radost im je pokvario gol Ljubičića u sudačkoj nadoknadi.

Nakon primljenog gola Hajduk je opsjedao gol domaćina. Musa je s desnog boka slao vrlo upotrebljive centaršuteve. U jeku Hajdukovih napada Šibenik je organizirao još jednu opasnu kontru koju je zaustavio Žilić srušivši Batura kao posljednji igrač obrane i zaradivši pritom samo žuti karton.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Hajduk je uspio stići do remija. Musa je još jednom poslao sjajnu loptu sa desnog boka, u skoku je najviši Marin Ljubičić, koji je u nastavku ušao u igru i koji postavlja konačan rezultat dvadeset i osmog dalmatinskog derbija.

Završilo je sa dva pogotka u svakoj mreži, iako i jedni i drugi mogu žaliti za propuštenim. Hajduk zbog brojnih nerealiziranih prilika, a Šibenik zbog, nakon odlično odigranog drugog poluvremena, propuštenog vodstva i pobjede u posljednjim minutama utakmice. Trener Hajduka Ivan Pudar, kojega je domaća publika srdačno dočekala, tako nije uspio iz svog Šibenika odnijeti sva tri boda.

Trener Hajduka Ivan Pudar: "Utakmica za desetku. Ono što je najbitnije, toliko šansi smo, mislim mi Hajduk, imali da bi to stvarno više spadalo u fantastiku. Imao je i Šibenik šanse. Oni su iz puno, puno manje šansi realizirali te stvari. Umjesto na kraju da dotučemo Šibenika jednostavno smo iz njihove polukontre dozvolili takva dva-tri kiksa sebi da smo primili gol. I onda na kraju opet pokazujemo kako se Hajduk diže iz dana u dan."

Trener Šibenika Anel Karabeg: "Sigurno je da ostaje žal za ova tri boda. Međutim, mora se stvarno priznati da je Hajduk imao više šansi, stajao bolje, dobili su nam tu sredinu terena u jednom dijelu utakmice. Onda Hajduk je jači u skoku, to se dobro vidjelo. Jači su u skoku a to su iskoristili u oba navrata. Naš golman je stvarno spasio utakmicu, može se reći, sa svojim intervencijama kod rezultata 1:0 za Hajduk, da su tada došli na 2:0 to bi bilo gotovo vjerojatno. Međutim, nisu svoje realizirali, mi smo svoje realizirali i sada ostaje da žalimo za ovom zadnjom minutom i nedostatkom koncentracije i skoka."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolHNL
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!