Košarka

Burstein MVP petog kola

Branimir Korać • petak, 16.03.2007.

Titulu MVP-a petog kola drgog kruga Eurolige ponio je Maccabijev povratnik Tal Burstein. Burstein je bio ponajbolji pojedinac Izraelaca pobjedi kod Pau Ortheza i unatoč tome što je imao slabiji konačni indeks od Michaela Wrighta, ponio je titulu MVP-a...

Playmaker:

Kao u prošlom, pa tako ni u ovom kolu razigravači se nisu posebno proslavili. Titulu najboljeg odnio je Will Bynum iz Maccabija koji je odigrao jednu od boljih utakmica ove sezone. Niti on baš ne može reći kako je bio na vrhunskom nivou, ali ubačenih 20 poena (6/11 dvica, 1/6 trica, 5/6 slobodna bacanja), četiri skoka, dvije asistencije, dvije ukradene lopte i pet izborenih prekršaja ipak je solidan učinak. Da nema još četiri izgubljene lopte, bio bi i bolji.

Šuter:

Uroš Tripković pokazao je u Badaloni zašto ga etiketiraju za vrsnog šutera. U iznenađujućoj pobjedi Partizana Tripković je bio najbolji pojedinac za kojeg obraa Španjolaca nije imala rješenja. Za manje od 29 minuta na parketu ubacio je 26 poena (3/3 za dva, 6/8 za tri, 2/3 slobodnjaci) uz četiri skoka odradivši odlično svoj dio posla. Upravo njegove dvije trice pokrenule su seriju Partizana 32:6 za veliki preokret i pobjedu protiv respektabilnog protivnika.

Krilo:

U izostanku Nikole Vujčića sjajnu all round utakmicu odigrao je Tal Burstein. Igrač koji je propustio prvi dio sezone zbog ozljede bio je ključni čovjek Maccabija u pobjedi kod Pau Ortheza, a ujedno je ponio i epitet igrača kola. Burstein je odradio punih 37 minuta i ubacio 21 poen (3/6 za dva, 3/6 za tri, 6/7 slobodnjaci) uz sedam skokova, pet asistencija i pet izborenih prekršaja.

Krilni centar:

Michael Wright odigrao je odličnih 40 minuta za Pau Orthez protiv Maccabija, ali u produžetku nestao i postao tragičarem. Imao je dva slobodna bacanja na 12 sekundi do kraja produžetka za poravnanje, promašio ih je, a Sharp je s druge strane oba ubacio za pobjedu Maccabija. Ipak mjesto u petorci mu ide za onih prvih 40 minuta kada je ostvario glavninu od brojčano odličnog učinka. Ubacio je 24 poena (6/9 za dva, 12/16 slobodna bacanja) uz osam skokova i 11 izborenih prekršaja.

Centar:

Tiago Splitter bez podrške umornog Luisa Scole vodio je Tau Ceramicu na gostovanju u Rimu kod Lottomatice. Mladi Brazilac odradio je odlične 32 minute i bio prvo ime susreta s 18 poena (4/8 dvica, 10/17 slobodna bacanja), devet skokova, tri ukradene lopte i deset izborenih prekršaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!