Nogomet

Manchester i Chelsea položili popravni

Marin Vuković • ponedjeljak, 19.03.2007.

Nakon ponovljenih utakmica četvrtfinala FA kupa, sve smo bliže velikom finalu između Chelseaja i Manchester Uniteda. Mourinhova je momčad svladala Tottenham na White Hart Laneu, dok je United na Old Traffordu osigurao polufinale protiv Watforda...

Manchester United je na Old Traffordu svladao Middlesbrough s 1:0, pogotkom iz jedanaesterca kojeg je u 77. minuti izborio, a kasnije i realizirao Cristiano Ronaldo. Do tog pogotka utakmica je mogla otići na bilo koju stranu. Middlesbrough se nije uplašio velikog protivnika, određenim periodima utakmice je dominirao i trebao postići pogodak. S druge strane, domaćini su u nekoliko navrata preko Waynea Rooneya propuštali izgledne prilike, a Ronaldo je pogodio i vratnicu.

Tottenham ipak nije uspio na White Hart Laneu iznenaditi Chelsea i izboriti polufinale kupa. Nakon današnjeg poraza još će više žaliti za propuštenom prednošću sa Stamford Bridgea, gdje su pred kraj utakmice imali vodstvo od 3:1 i na kraju dopustili Chelseaju povratak u igru. Danas je Andrij Ševčenko u 55. minuti načeo mrežu Spursa, a već tri minute kasnije Shaun Wright-Phillips povisio je na 0:2 i praktički riješio utakmicu. Jedanaest minuta prije kraja Robbie Keane smanjuje na 1:2 iz jedanaesterca, ali za izjednačenje nije bilo ni snage, ni prilika.

Vezane vijesti

Prema pravilima FA kupa, polufinalne susrete ugostit će neutralni stadioni koji još uvijek nisu određeni. Manchester United igrat će s davljenikom iz Premiershipa Watfordom, dok će se Chelsea sastati s Blackburnom. Susreti su na rasporedu 14. i 15. travnja.

Prema svemu sudeći, novoizgrađeni Wembley proći će sve sigurnosne provjere i dobiti dozvolu za organizaciju finala FA kupa. Ukoliko Chelsea i Manchester United naprave ono što se od njih očekuje u polufinalnim utakmicama, mogli bismo 19. svibnja svjedočiti spektaklu pred 90.000 gledatelja, velikom finalu dvije trenutno najbolje engleske momčadi.

FA kup, četvrtfinale, ponovljene utakmice:
Manchester United - Middlesbrough 1:0, Tottenham - Chelsea 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!