Tenis

Umjereno razočaranje

Ivor Krapac • subota, 21.04.2007.

Bez obzira na izjednačeno stanje na kraju prvog dana i potpuno otvoreno pitanje pobjednika uoči nedjeljnih mečeva, u taboru hrvatske reprezentacije nije bilo puno zadovoljstva nakon subotnjeg dijela susreta s Njemačkom u Svjetskoj skupini II Fed Cupa. Poraz Ivane Lisjak i propuštena prilika za vodstvo od 2-0 bili su razlog izostanka pozitivne ocjene...

Lisjak je i sama bila svjesna kako je u susretu s Annom-Lenom Grönefeld mogla odigrati bolje i izbjeći tijesan poraz s 3:6, 6:3, 7:5. "Imala sam nekoliko prilika, ali nisam imala samopouzdanja. Moj najveći problem je što ne vjerujem u sebe. To je uglavnom u Fed Cupu, a ne na turnirima, iako bih voljela da je obrnuto", komentirala je Ivana na službenoj stranici HTS-a nakon svog četvrtog poraza u pojedinačnim nastupima za reprezentaciju. Slast pobjede dosad je osjetila samo dvaput u parovima.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

"Ljuti me što je ovo valjda već peti put da sam izgubila kao da ne znam igrati tenis", nastavila je 20-godišnja Čakovčanka, naznačivši da se u nedjelju ne vidi na terenu: "Da sam na izbornikovom mjestu, sutra me ne bi bilo u ekipi."

Odluka o mogućoj promjeni bit će na izborniku Goranu Prpiću, koji je nakon subote također žalio za propuštenom prilikom: "Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo imali šansu da vodimo s 2-0. Žalim za tim vodstvom, ali ništa se nije promijenilo. Još uvijek smo u egalu, treba se sad oporaviti, smiriti, skupiti što više pozitivne energije i opet krenuti ispočetka."

Jelena Kostanić Tošić danas je obavila svoj dio posla s glatkih 6:3 i 6:1 protiv Sandre Klösel, uzvrativši Njemici za nešto manje uvjerljiv poraz (6:2, 6:4) pretprošlog ljeta u Bolu, u kvalifikacijskom susretu za ulazak u Svjetsku skupinu I: "Koliko se sjećam, u Bolu je Klösel igrala duboko i brzo, a ja sam bila sporija nego danas. Ovdje su drugačiji uvjeti, meni je to očito više odgovaralo. Izbacila sam je sliceom iz ritma što je bilo važno."

"Sigurno je da mogu igrati i bolje od ovog, ali teren je težak za igru. Dosta je sporo i dosta lopti može biti vraćeno", dodala je vodeća hrvatska tenisačica, usmjerivši potom pogled prema prvom nedjeljnom meču (12 h) u kojem je čeka Anna-Lena Grönefeld: "Sigurno mogu servirati bolje i to ću morati napraviti u nedjelju da bih pobijedila Grönefeld."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!