Tenis

Nagradno rekordni Wimbledon

Ivor Krapac • utorak, 24.04.2007.

Wimbledon će ove godine dodijeliti rekordno bogat financijski kolač pobjednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Vlasnicima ovosezonskih naslova pripast će po 700.000 engleskih funti...

Osim već ranije obznanjenog izjednačavanja nagradnog fonda u muškoj i ženskoj konkurenciji, danas smo doznali i da će nagrade biti rekordno visoke. Prošle godine je Roger Federer za pobjedu u muškoj konkurenciji zaradio 655.000 funti, dok je Amelie Mauresmo za ženski naslov dobila 625.000 funti. Sveukupni nagradni fond ovogodišnjeg izdanja je 11.282.710 funti.

"Nijedan teniski turnir nikad nije imao veće financijske nagrade za natjecatelje od ovogodišnjeg Wimbledona", komentirao je Tim Phillips, prvi čovjek All England Cluba: "Želimo prikladno vrednovati talent, zabavu i dramu koju nam igrači i igračice donose na travnate terene Wimbledona."

No, vodeći ljudi trećeg Grand Slam turnira sezone nemaju u vidu promjene vezane samo uz ovogodišnje izdanje, koje je na rasporedu 25. lipnja - 8. srpnja. Najavljena je i gradnja novog terena broj dva, koji bi, prema planu, do 2009. trebao imati 4.000 sjedećih mjesta, a obnavljat će se i teren broj tri, no tu rokovi izgradnje još nisu određeni. Zna se jedino da bi taj teren trebao imati 2.000 sjedećih mjesta.

Osim novog terena broj dva, do 2009. bi trebao biti dovršen i rekonstruirani središnji teren, koji će dobiti pomični krov kako bi se omogućilo igranje i za vrijeme čestih wimbledonskih kišnih prekida. Središnji teren također će povećati kapacitet tribina, s dosadašnjih 13.800 na 15.000 gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!