Zimski sportovi

Red Wingsi izbacili Flamese, New Jersey Tampu

Adam Bajić • ponedjeljak, 23.04.2007.

Gostujućom pobjedom, u drugom produžetku protiv Calgaryja, Detroit je osigurao nastup u polufinalu Zapadne konferencije. Isto je na Istoku uspjelo Devilsima, koji su slavili u Tampi i prošli dalje s ukupnih 4:2 u pobjedama…

Tampa Bay nije uspjela vodstvo od 2:1 u pobjedama pretvoriti u konačni uspjeh protiv New Jerseya. Momčad Devilsa dobila je i treći susret za redom i tako prošla u drugi krug doigravanja gdje će igrati protiv Ottawe. Strijelci za goste bili su Gionta (2) i Rafalski, a dva gola Richardsa za Lightning bila su premalo da predzadnji osvajač Stanley Cupa izbori sedmu utakmicu.

Detroit je ponovo nadigrao Flamese i konačno slavio u gostima te tako ušao u polufinale konferencije. Ni izvrsni Kiprusoff s 53 obrane nije uspio pomoći Calgaryju. Pogodak odluke postigao je Johan Franzen u petoj minuti drugog produžetka, pri rezultatu 1:1. Detroit će saznati svog suparnika nakon današnje odlučujuće utakmice između Starsa i Canucksa.

NHL, rezultati doigravanja: Tampa Bay – New Jersey 2:3 (2:4 u pobjedama), Calgary – Detroit 1:2 (2. OT) (2:4 u pobjedama).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!