Zimski sportovi

Kraj sezone za aktualne prvake

Adam Bajić • srijeda, 04.04.2007.

Carolina je gostovala na Floridi protiv Tampa Baya, u jednom od svojih ključnih susreta sezone. No, unatoč vodstvu, tragičan poraz zatvorio im je do kraja "vrata" za jedno od prvih osam mjesta Istočne konferencije što vode u playoff…

Na šokantan način Hurricanesi su se oprostili od doigravanja i eventualne obrane naslova prvaka. Tampa je u samo dvije minute zadnje trećine sa dva uzastopna pogotka okrenula rezultat sa 1:2 na 3:2, a tako je ostalo i do kraja. To ujedno znači i kraj sezone za momčad Caroline, koja nikako nije mogla uhvatiti kontinuitet pozitivnih rezultata i dobre igre, za razliku od prošle sezone. Lightning je, pak, pobjedom "na milimetar" od pozicije za playoff.

Dva boda koja nude neku nadu za produženje sezone osvojili su Islandersi protiv Rangersa (koji su s bodom nadomak doigravanju). Vrijedne bodove zaradili su još Montreal i Toronto, a njihov međusobni ogled u zadnjem kolu mogao bi donijeti konačnu odluku tko će u doigravanje.

Colorado je produžio neizvjesnost oko borbe za osmu poziciju Zapada, pobijedivši izravne konkurente Flamese sa 4:3 na njihovome ledu. Tako je smanjio prednost na pet bodova, tri utakmice prije kraja, što je ipak ogromna prednost za Calgary. No, u hokeju je sve moguće, Colorado je u fantastičnoj formi, a novi posrtaji Flamesa u sljedeća dva susreta značili bi da će sve biti odlučeno u zadnjem kolu, kada u Denveru gostuje upravo Calgary. Joe Sakic bio je i sinoć, po tko zna koji puta, igrač utakmice (sa postignutim golom i tri asistencije).

NHL, rezultati: Tampa Bay - Carolina 3:2, Washington - Florida 1:0, Toronto – Philadelphia 3:2 (OT), Montreal - Boston 2:0, Pittsburgh – Buffalo 1:4, Vancouver - Los Angeles 4:2, NY Islanders – NY Rangers 3:2 (SO), Minnesota - Edmonton 3:0, New Jersey – Ottawa 2:1 (SO), Nashville – Chicago 2:3 (SO), Detroit – Columbus 3:0, Phoenix – St. Louis 2:5, Calgary – Colorado 3:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!