Rukomet

Preko Osijeka do europskog trofeja

Vedran Stilin • nedjelja, 29.04.2007.

Rumunjska Resita pobjednik je ovogodišnjeg Challenge kupa u muškoj konkurenciji. Ona je u finalu zbog više pogodaka postignutih u gostima svladala norveški Drammen…

Nakon 26:26 u prvom susretu igranom u Rumunjskoj sve je ukazivalo na konačno slavlje Drammena koji u svom sastavu ima nekoliko poznatih imena te dosta više iskustva od Resite kojoj je ovo bio prvi izlazak u jedno od europskih natjecanja.

Premijerno predstavljanje Europi odmah je okrunjeno trofejom jer su nakon 26:26 na domaćem parketu rumunjski rukometaši iznenadili u Norveškoj odigravši 36:36 te su zbog većeg broja postignutih golova u gostima okitili se ovim naslovom.

Nakon 30 minuta igre Drammen je kontrolirao rezultat te je na predah otišao s prednošću 17:14. Ipak, uporni gosti u 48. minuti stižu do izjednačenje 27:27 te u burnoj završnici s dosta pogodaka na obje strane uspijevaju doći do neriješenog rezultata i ukupne pobjede.

Igrač utakmice bio je Bojan Butulija s deset postignutih pogodaka, dok su po sedam zabili Adrian Tucanu i Dušan Pašić. U domaćim redovima najraspoloženiji bili su ujedno i najiskusniji Hagen i Solberg s deset pogodaka.

Na kraju treba naglasiti kako je Resita u osmini finala ovog natjecanja izbacila naš Osijek Elektromodul koji je izgubio u gostima 28:21, da bi u Zrinjevcu upisao pobjedu 33:26 međutim i njih je skupo stajalo više pogodaka primljenih na domaćem parketu.

Challenge kup, finale:
Drammen (Nor) - Resita (Rum) 36:36 (prva utakmica 26:26)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!