Zimski sportovi

Ottawa i Buffalo zasluženi finalisti Istoka

Adam Bajić • ponedjeljak, 07.05.2007.

Još jednim uspjehom u gostima, Senatorsi su u subotu ubilježili četvrtu pobjedu protiv Devilsa i plasirali se u finale Istočne konferencije. Isto je uspjelo Sabresima u ukupno šest utakmica protiv New York Rangersa, koji su pružili izvanredan otpor, ali ipak ispali od (za nijansu) boljeg protivnika…

Serijom pogodaka u drugoj trećini, klub iz glavnoga grada Kanade preokrenuo je rezultat i s 3:2 pobijedio New Jersey (četvrti puta u pet susreta), izbacivši ih tako iz utrke za naslov. Ponovo je savršeno funkcionirala prva napadačka linija Sen'sa Heatley, Alfredsson, Spezza i "pokopala" sve nade domaćih. Možda i najbolji vratar svijeta Brodeur "šlepao" je suigrače gotovo čitavu sezonu, ali ovakva Ottawa bila je jednostavno prejaka te je u najmanju ruku ravnopravan kandidat ostalim klubovima za naslov. A za najkasnije mjesec dana saznat ćemo mogu li Kanađani osvojiti pokal nakon 13 godina dominacije američkih klubova.

Rangersi su zbog blackouta, u obliku četiri primljena gola u samo deset minuta druge trećine, ponovo ostali "kratki za korak" i oprostili se od snova o Stanley Cupu. Sa dva gola "plave" je predvodio Nylander. Sabresi su svoje šanse znalački iskoristili (dva pogotka Hechta za vodstvo 2:3 i 3:5) i sad ih očekuje veliki ispit protiv Ottawe, a sve ljubitelje hokeja jedan iznimno zanimljivi dvoboj.

NHL, rezultati doigravanja (drugi krug): New Jersey - Ottawa 2:3 (1:4 u pobjedama), Detroit - San Jose 4:1 (3:2), NY Rangers – Buffalo 4:5 (2:4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!