Nogomet

Šibenik - Varteks: Sudac Vučkov u glavnoj ulozi

Ivana Jurica • subota, 12.05.2007.

U susretu dviju rasterećenih ekipa koje su se orijentirali na ofenzivnu igru pobjedu su odnijeli gosti iz Varaždina. Ali središnja figura današnje utakmice bio je, nažalost, riječki dijelitelj pravde Domagoj Vučkov ...

Domaćini nisu mogli bolje započeti utakmicu, do vodstva su stigli već u petoj minuti. Dražen Gović je (unatoč ozljedi zaigrao od početka utakmice) sjajnom loptom izbacio mladog Alena Šubića u sjajnu priliku. Njegov prvi pokušaj brani Bešenić, ali ne i drugi kojim devetnaestogodišnji Šubić postiže svoj prvi gol za Šibenik u Prvoj HNL.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Jurica

Igralo se otvoreno i napadački sa obje strane, više se mislilo o suparničkom negoli o vlastitom golu. Iz jedne takve akcije u 13. minuti, nakon greške domaće obrane, Enes Novinić je sjajno uposlio Melnjaka na lijevom boku koji pogađa gol šibenskog vratara Čavline. Vidljiva je bila nervoza u domaćim redovima koja je prvi danak uzela već u 25. minuti susreta. Mladi Šubić je nepotrebno na centru s leđa srušio Mujanovića i zaradio žuti karton. A kako mu je to bio drugi (prvi je dobio zbog skidanja dresa prilikom proslave gola) on je već u ranoj fazi utakmice svoju momčad ostavio na cjedilu.

U 41. minuti kapetan gostiju Šafarić izveo je slobodan udarac (domaćini su prosvjedovali smatrajući da faula nije bilo), od nesigurnog Čavline lopta se odbila točno na nogu Kristijana Ipše koji je neumoljiv i gosti vode 2:1. Tri minute kasnije šok i nevjerica na Šubićevcu – još jedan crveni karton za domaćine. Sudac Vučkov je isključio Čaglja i pokazao na jedanaest metara nakon duela domaćeg braniča i gostujućeg napadača Vuka. Glavni sudac bio je najmanje trideset metara udaljen od mjesta događaja, a njegov prvi pomoćnik ništa nije signalizirao. Domaćini su žestoko protestirali, opkolili su suca, ali pomoći nije bilo. Šafarić je neumoljiv sa bijele točke i gosti sa 3:1 odlaze na odmor.

U nastavku su domaćini, iako brojčano bitno oslabljeni, pokušavali zaprijetiti gostima, uglavom iz prekida. Tako je Brazilac Gabriel u 55. minuti za malo zakasnio na odličnu loptu Čavala. U redovima Varaždinaca pokušavali su Golik i Melnjak, ali rezultat se nije mijenjao. Sve do 65. minute kada Novinić koristi odličnu asistenciju Melnjaka i pogađa za 4:1 u korist gostiju iz baroknog grada. Činilo se da će tada gosti dotući brojčano oslabljene domaćine, no, Šibenik je uspio postići dva pogotka sa dva igrača manje, ali do boda nije uspio doći.

Tri minute nakon Novinića u strijelce se je upisao i Jurić, nakon asistencije Kartela sa lijeve strane. Deset minuta nakon toga Šibenik postiže još jedan gol. Slobodan udarac je izveo Grizelj koji je u igru ušao u nastavku, a u gužvi u šesnaest metara gostiju najbolje se snalazi Gović i pogađa za 3:4. Nisu Šibenčani imali snage za više, gosti su uspjeli sačuvati prednost. Ali prava momčad ne bi sebi smjela dopustiti da sa dva igrača manje i tri pogotka prednosti u završnici strepi za konačan rezultat.

I u nastavku je sudac Vučkov svojim odlukama živcirao domaću publiku. Ne bi li ublažio ono što je učinio u prvom dijelu, u nastavku je Šibeniku dopuštao oštriju igru, svaki je kontakt svirao za domaćine. A šlag na tortu bila su posljednja dva prekršaja za Šibenik, pred sam kraj utakmice, koja vjerojatno ne bi svirali ni igrači Šibenika sami sebi, a što je izazvalo smijeh domaćih navijača. Od utakmice koja je trebala biti prava poslastica za gledatelje na oproštaju od sezone, Vučkov ju je učinio predstavom u kojoj je on, nažalost, bio u glavnoj ulozi.

Varteks je tako stigao do četvrte uzastopne pobjede. Šibenik se nije uspio od domaćih navijača oprostiti pobjedom na kraju vrlo uspješne sezone. Ali, ono što je dobitak za Šibenik svakako je i novi semafor koji je konačno postavljen na Šubićevcu, a koji će svoju prvu utakmicu odraditi na početku sljedeće sezone.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!