Nogomet

Kamen Ingrad – Cibalia: Zbogom Velikoj, hvala Međimurju

Dalibor Kraljik • subota, 12.05.2007.

U utakmici 32. kola HNL-a Kamen Ingrad je u slavonskome derbiju začelja kod kuće igrao s vinkovačkom Cibalijom. I dok je Veličanima današnja utakmica predstavljala tek posljednju prvoligašku utakmicu pred svojim gledateljima, Vinkovčanima je predstavljala mogućnost osvajanja bodova nužnih za opstanak u prvoligaškom društvu i sljedeće sezone…

Odavno su svi (neopravdano) digli ruke od Kamen Ingrada; od sponzora, navijača pa sve do igrača. Žalosno je da je tek dvije stotine ljudi došlo pogledati, možda i posljednju ikad, utakmicu Kamen Ingrada u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, s time da je možda čak i više od pola gledatelja bili navijača gostujuće momčadi.

Kako god bilo, život, pa i HNL, ide dalje. Današnji je Kamenov protivnik bila Cibalija, izuzetno motivirana momčad kojoj su bodovi iz ove utakmice potrebni za mogući ostanak u prvoj ligi. No, vjerojatno se trener Petković smrznuo kad je Ilija Sivonjić u četvrtoj minuti utakmice ubacio loptu u prostor za Prettnera koji u punom trku dolazi sam pred Cibalijinog vratara, obilazi ga, ali mu lopta bježi u stranu tako da ne uspijeva pogoditi Kamenov gol.

I to je bilo uglavnom sve od nogometaša Kamena. Od ovog su trenutka Vinkovčani preuzeli igru u svoje noge i konstantno vršili pritisak na gol Fabiana Kneževića. Cibalia je u prvih dvadeset minuta igre stvorila niz poluprilika, ali niti jedna nije bila dovoljno dobra za postizanje pogotka.

Zoran Zekić je u 22. minuti šutirao s dvadesetak metara, ali bezopasno za Kneževića, dok je u 24. minuti udarac Ivana Maroslavca s desetak metara, nakon ubacivanja Kerića, Kamenov golman dobro obranio. Maroslavac je u 30. minuti opet u prilici; pucao je s petnaest metara, ali je lopta otišla pored desne vratnice.

Andrej Kerić je u 33. minuti ušao u kazneni prostor Kamen Ingrada, pucao u desni gornji kut, ali je Knežević ponovno izvrsno obranio odbivši loptu u korner. Korner je izveo Amer Jukan, nabacio na glavu Zorana Zekića koji glavom pogađa za 0:1 u 34. minuti utakmice.

U 38. minuti ponovno opasnost pred Kneževićem; Jukan dodaje desno do Kerića koji pronalazi Zekića u petercu Kamena, ali Zekić u padu sa zemlje pogađa gredu. Kamenov je šesnaesterac u prvom poluvremenu bio poput ratne zone u kojoj je fijukalo na sve strane oko Kneževićevog gola, ali je ponajviše zbog izvrsnog Kamenovog vratara Cibalia došla do samo jednog pogotka.

U nastavku igre Kamen Ingrad igra nešto bolje i dolazi do kakvih-takvih prilika. Nikola Zeba je u 47. minuti pokušao ugroziti Burcsu s dvadeset metara, a Darko Čordaš u 53. s trideset. No, u oba je pokušaja Cibalijin vratar izašao kao pobjednik. Na drugoj strani, Zekićev udarac u 55. minuti s trideset i pet metara završava istim ishodom: obranom protivničkog vratara.

Davor Bagarić je u 59. minuti imao dobru priliku za povećanje vodstva, pucao je s lijeva iz kosa u bliži donji kut, ali je Knežević i ovo obranio. No, u 64. minuti Bagarić nije pogriješio; Mladen Križanović ulazi s desna u kazneni prostor i gotovo s out-linije vraća u sredinu za Bagarića koji prizemnu loptu posprema u gol za 0:2.

Ilija Sivonjić je u 71. minuti trgnuo goste iz pobjedničkog zanosa kad je izvrsnu loptu Nikole Pukljaka ubačenu s desnoga boka, iz blizine preusmjerio u Burcsin gol i smanjio rezultat na 1:2.

No, devet minuta poslije, točnije, u 80. minuti, Zoran Zekić postiže svoj drugi današnji gol, a dvanaesti prvenstveni, za 1:3. Križanović je izveo izvrstan slobodan udarac s dvadeset i pet metara, pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila do Cibalijinih igrača, a Zekić se izvrsno snalazi i s dva-tri metra postavlja konačni rezultat. Posljednjih je deset minuta igre bilo odrađivanje preostalog vremena, bez prevelike želje obje momčadi za promjenom rezultata.

Kamen Ingrad je odigrao svoju posljednju prvoligašku utakmicu na svojem stadionu, dok bi Cibalia zahvaljujući pobjedi Međimurja nad Pulom mogla i slijedeće sezone igrati u najvišem rangu hrvatskoga nogometa. No, pričekajmo 33. kolo i konačni rasplet HNL kad ćemo znati tko će igrati kvalifikacije, a tko će ostati neokrznut, Cibalia ili Pula. A, do tada: zbogom Velika, do neke druge prilike.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!