Nogomet

Dinamo opet maksimalno

Zoran Zdelar • nedjelja, 13.05.2007.

Dinamo i ovog vikenda ima maksimalan broj igrača u momčadi kola. Aktualni hrvatski prvak odigrao je protiv Zagrebu možda i ponajbolju utakmicu otkako ih vodi Branko Ivanković, a tek zbog nekih lošijih reakcija Josipa Tadića nisu još uvjerljivije pobijedili. Dobili su modri po jednog igrača u svakoj liniji...

Slika 4 od 5.

Vratar

Vjekoslav Tomić (Međimurje) – Vratar čakovečkog kluba jučer je protiv Puljana izvodio čuda. Nekoliko je sjajnih udaraca zaustavio i još gro njih manje opasnih. Zasluženo je proglašen igračem utakmice u susretu u kojoj je Pula imala velike motive stići do pobjede obzirom da se bore za ostanak u Prvoj HNL, no protiv onako raspoloženog Tomića ipak nisu mogli.

Obrana

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Boris Pandža (Hajduk) – Bosansko-hercegovački nogometaš u Hajduku nije bio najavljen u prvoj postavi protiv Rijeke, no Pudar ga je ipak ubacio u igru od prve minute i zasigurno nije požalio. Teško da će se Pandža naći među onim igračima kojima će se Pudar uskoro zahvaliti na suradnji. Odigrao je protiv Rijeke vrlo dobru utakmicu iako su primili dva pogotka, no on je nešto lošije reagirao tek kod pogotka Ivanova. Time je malo bacio sjenu na dobivanje gotovo svih dvoboja s Riječanima.

Dino Drpić (Dinamo) – Dinamovac s najsnažnijim udarcem jučer nije postigao pogodak zahvaljujući tome, već zbog spretne reakcije glavom pored tri Zagrebova igrača. Dinamo je igrao iznimno ofenzivno u Kranjčevićevoj, a istovremeno nogometaši Zagreba nisu uspjeli stvoriti previše prilika. Nastavak odlične forme nogometaša koji ima sve bolje preporuke za Slavena Bilića, a napokon je i on došao na metu određenih klubova za transfer.

Ivo Smoje (Osijek) – Osječani su u Koprivnici nastavili s dobrom formom i uspjeli su minimalnim rezultatom svladati ovog proljeća odličnog Slavena. Obrana je odradila vrlo dobar posao, a među sigurnijima je bio iskusni branič Ivo Smoje. Umornim domaćinima nije dozvolio da se previše razigraju i tako opasnije ugroze mrežu vratara Skendera.

Veza

Davor Bagarić (Cibalia) – Lijevi vezni nogometaš vinkovačke Cibalije, koja će, sve je sigurnije, igrati i sljedeće sezone u društvu najboljih u Hrvatskoj. Vinkovčani su napravili pravi podvig nakon što su se popeli na sigurno deseto mjesto, a među zaslužnijima za taj rezultat je i Davor Bagarić koji vrlo dobro ordinira po lijevom boku. Ovog je vikenda zabio u pobjedi nad Kamen Ingradom, a i dosta je razigravao svoje napadače.

Slika 2 od 2.
Foto: Sandro Donda

Nikola Melnjak (Varteks) – Veznjak Varaždinaca bio je jučer super raspoložen za igru. Osim jednog pogotka upisao je i jednu asistenciju rastrčanom Noviniću. Još je jednom opasno zaprijetio vrataru Šibenika, ali do svog trećeg prvenstvenog gola jučer nije uspio doći. Prema mnogima i najbolji igrač jučer na Šubićevcu.

Anas Sharbini (Rijeka) – Ahmad Sharbini sišao je s hrvatske nogometne scene i otputio se u neke krajeve koji su ga spremni bogatije platiti, a jučer se splitskim gledateljima u odličnom svjetlu predstavio njegov mlađi brat, Anas, za kojeg mnogi smatraju da je još talentiraniji od Ahmada. Asistirao je za pogodak, a osim toga, stvarao je mnogo problema zadnjoj liniji Hajduka.

Sammir (Dinamo) – Tko god ga je kritizirao, ostao je bez argumenata. Mogla mu se još donedavno zamjeriti sebičnost u igri, zadržavanje lopte, no u posljednjih nekoliko utakmica izborio je mjesto u prvoj postavi, a sada u svakoj utakmici ili asistira ili pogađa. Bilo je tako i jučer. Stvorio je mnogo nereda u obrani Zagreba, a zatim je i asistirao za 30. pogodak Eduardu.

Slika 3 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Napad

Eduardo da Silva (Dinamo) – Brazilac s hrvatskom putovnicom ušao je u povijest Dinama već prije, ali od jučer je njegovo ime upisano zlatnim slovima i u povijesti hrvatskog klupskog nogometa. Postigao je najviše golova u jednoj prvenstvenoj sezoni. Prestigao je jučer s dva pogotka na vječnoj listi Gorana Vlaovića i sad zasluženo uživa u svom statusu. Uspije li kojim slučajem u posljednje dvije utakmice sezone (Hajduk i Slaven Belupo) postići još dva pogotka, stigao bi do brojke od čak 50 golova u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao ove sezone.

Zoran Zekić (Cibalia) – Vinkovački napadač s dva je pogotka uništio svoj bivši klub, Kamen Ingrad. Zekiću su ovo prvi golovi u proljetnom dijelu Prve HNL, nakon što je dobar dio prvog dijela izgubio zbog potrage za sretnijom sredinom. Navodno se s tim ciljem otputio i u daleku Kinu, no vratio se u Vinkovce. Obzirom da su izborili ostanak, vjerojatno nije požalio.

Enes Novinić (Varteks) - Varaždinski napadač postigao je jučer svoj petnaesti gol u prvenstvu. Već četvrto kolo za redom upisuje se u listu strijelaca. Današnjem pogotku je, uz odličnu igru, pridodao i još jednu asistenciju za izjednačujući pogodak Melnjaka. Bio je stalna prijetnja u kaznenom prostoru Šibenika.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!