Tenis

Marin blizu Federera!

Ivor Krapac • subota, 26.05.2007.

Nakon jučerašnjeg dovršetka posla u kvalifikacijama, Marin Čilić doznao je što mu stoji na putu u glavnom ždrijebu Roland Garrosa. U prvom kolu čeka ga francuski izazov, a u drugom bi mogao ići na prvog na svijetu...

Marinov startni suparnik bit će 25-godišnji domaći adut Thierry Ascione, 168. tenisač svijeta, koji je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom. Ascione sasvim sigurno nije najgora moguća opcija koju je Čilić mogao dobiti u prvom kolu, taj dio ispao je dosta dobro.

U nastavku bi stvari mogle postati puno teže. Ako prođe Francuza, druga Marinova prepreka najvjerojatnije će biti ona najzvučnija; ždrijeb ga vodi na Rogera Federera, koji u prvom kolu traži prolaz protiv Amerikanca Michaela Russella.

Ukoliko se ovaj susret dogodi, bio bi to lijep izazov za 18-godišnjeg hrvatskog aduta, najvjerojatnije na jednom od dva najveća stadiona drugog Grand Slam turnira sezone. Federer bi donio korisno iskustvo bez ikakvog pritiska na Čilićevim leđima...

Marin će prvi izazov vjerojatno imati u ponedjeljak, dok će Ivan Ljubičić na teren već sutra. Prvi hrvatski reket i sedmi nositelj na startu ide na Francuza Arnauda Clementa, a taj meč bit će treći nedjeljni iza 11 sati na terenu Philippea Chatriera, središnjem stadionu pariškog kompleksa.

Program će u 11 otvoriti Marat Safin i Fernando Vicente, a prije susreta Ljubičića i Clementa na rasporedu je i ženski ogled Justine Henin i Jelene Vesnine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!