Ostali sportovi

Thunder uzvraća Amerikancima

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 30.05.2007.

Zagreb Thunder nakon mjesec i pol dana pauze odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu. Početkom travnja odrađeno je gostovanje u Nagykaniszi gdje su pali domaći Demonsi s visokih 22:6. U subotu drugog lipnja u 14 sati na stadionu NK Blato u Novom Zagrebu ugostit će Belluno Grifon, stare poznanike iz talijanske baze NATO pakta...

Thunderima u goste ponovno dolazi momčad Belluno Grifoni sastavljena od pripadnika ratnog zrakoplovstva SAD-a iz zrakoplovne baze Aviano u Italiji. Momčad koja svojim prvim dolaskom u Zagreb nikoga nije ostavila ravnodušnim, pruživši zagrebačkoj momčadi zadovoljstvo da svoju prvu utakmicu u punom sastavu odigra protiv onih koji se footballom bave od malih nogu, ostavila je za sobom i neke dugove. Konačni rezultat 39:3 u korist gostiju ne odaje pravo stanje stvari.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Gromovi su na terenu ostavili srce i dušu i zaradili toliko potrebno prvo iskustvo (ne zaboravimo i više prilika za field goal i skoro jedan touchdown). Mogu li u novom okršaju bolje? Iako im je nekoliko ključnih igrača ozlijeđeno, igrači Thundera daju jednoglasan odgovor: "Moramo i možemo!?" Iza njih su mjeseci napornih treninga i dvije velike pobjede protiv iskusnijih austrijskih i mađarskih klubova; dovoljan razlog za puno neizvjesniju utakmicu.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

I Austrijanci i Mađari bili su uvjereni u pobjede protiv neiskusne momčadi Thundera, no naletjeli su na tvrdog i upornog protivnika. Prvo su Austrijance Styria Stallione razvalili 29:0 i nagovijestili veliki potencijal. Slijedio je već spomenuti okršaj s Mađarima u kojem je ubilježena još jedna pobjeda.

Posebno je značajna ta gostujuća pobjeda protiv Demonsa za koje se smatralo kako su veliki favoriti obzirom da posjeduju značajnu kvalitetu. Međutim, nije to bilo dovoljno dobro za Thundere...

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Prvi susret s Grifonima bio je lišen velike neizvjesnosti, momčad se tek upoznavala i za razliku od tog dvoboja Grifone će dočekati 300 posto spremniji i jači Zagreb Thunder. Vrlo dobri Amerikanci ovaj put se neće prošetati Zagrebom, to je sigurno, a ne bi bila velika senzacija niti da pognute glave odlete za Aviano.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!