Košarka

Real potvrdio nastup na splitskom spektaklu

Bernard Jurišić • četvrtak, 31.05.2007.

"Madridski Real s osobitim je zadovoljstvom prihvatio dolazak u Split", izvijestio je novinare glavni pokretač ideje o velikom splitskom lipanjskom košarkaškom spektaklu, legendarni branič nekadašnje Jugoplastike Rato Tvrdić. Treću godinu zaredom, splitska košarka u svom će gradu dobiti posebnu počast...

Hotelski kompleks Le Meridien Lav u Podstrani kraj Splita, bio je domaćin još jednom sportskom okupljanju i najavi velikog događaja kojeg očekuje grad pod Marjanom. Rato i Lovre Tvrdić, uz dva splitska doajena sportskog novinarstva (Zdravko Reić) i "sportske matematike" (Vinko Bajrović) predstavili su veliki košarkaški praznik koji će se Splitu dogoditi krajem lipnja.

"Želimo vratiti sve generacije splitskog kluba što bliže klubu. Zbog toga ćemo osnovati Udrugu Jugoplastika Croatia osiguranje, koja će okupiti sve generacije kluba koji je jedan od najvećih u europskoj košarkaškoj obitelji. Ta Udruga pomagat će našem klubu, ali želimo aktivno sudjelovati i biti uključeni u rad i razvoj hrvatske košarkaške problematike", izvijestio je Rato Tvrdić, "nukleus" čitavog projekta.

Slika 1 od 1.

"Obiteljski sam boravio u Madridu i tamo su mi Realove legende dodijelie trofej "Dvije ruke", kao prvom košarkašu izvan Španjolske. Tada sam došao na ideju da sličnu stvar moramo napraviti i mi u Splitu. Veliki klubovi vode računa o svojim legendama i vrijeme je da se svi velikani splitske košarke okupe na jednom mjestu i pomognu splitskoj, ali i hrvatskoj košarci koliko god budu mogli."

Pozivnica za uveličavanje osnivanja Udruge Jugoplastika CO otišla je upravo na adresu najtrofejnijeg europskog košarkaškog kluba. Utakmica između legendi Splita i Reala odigrat će se 30. lipnja u Maloj dvorani na Gripama, a imena koja su potvrdila svoj dolazak zaista mogu impresionirati svakog ljubitelja košarkaške lopte.

Momčad koja će predstavljati splitski klub u toj revijalnoj utakmici bit će sastavljena od "najmlađih umirovljenika", "jer u svakoj prigodi je lijepo pobijediti Real". Momčad "žutih" bit će impresivna: Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Luka Pavićević, Toni Kukoč, Goran Sobin, Teo Čizmić, Petar Naumoski, Žan Tabak, Duško Ivanović, Paško Tomić, Dino Rađa, Aramis Naglić, Edi Vulić, Ivica Dukan, Josip Vranković i Damir Tvrdić.

S Realove strane, čak 38 od 42 legende koje su uključene u veteransku momčad kluba potvrdilo je dolazak u Split. Bit će tu Realovih velikana iz svih generacija, a posebno će biti zanimljiva ona generacija koja je prije 35 godina izgubila u polufinalu Kupa prvaka od Jugoplastike.

"Capo" Bajrović dodao je da je na spektaklu predviđeno pet predstavljanja najslavnijih generacija splitskog kluba. Dio generacije koja je uvela Jugoplastiku u prvu ligu 1963., zatim prvi prvaci SFRJ iz 1971., pa zlatna generacija koja je od 1971. do 1977. u Split donijela jedan naslov prvaka, tri Kupa i dva Kupa Koraća, uz "trostruku krunu" 1976. Četvrta je najveća europska generacija trostrukih prvaka Europe od 1989. do 1991., a peti će biti pozdravljeni igrači koji su igrali za klub od hrvatske samostalnosti i u vitrine donijeli jedan naslov prvaka i pet Kupova Krešimira Ćosića.

Košarkaška poslastica je zajamčena, bit će to najspektakularniji košarkaški sastanak u hrvatskoj košarkaškoj povijesti. Ulaznice treba osigurati na vrijeme, a pregovara se i s televizijskim kućama glede izravnog prijenosa ovog velikog događaja.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!