Nogomet

Hiddink: "Malo tko može do remija u Zagrebu"

Tomislav Pacak • četvrtak, 07.06.2007.

Guus Hiddink, koji je uživo puno simpatičniji nego što se to ponekad čini dok je na klupi, bio je objektivan u analizi dvoboja Hrvatske i Rusije. Gostujući izbornik priznao je da je njegova momčad bila u podređenom položaju u prvom dijelu, dok je u drugom ipak zaigrala malo bolje...

Nizozemski strateg priznao je da su se Rusi mučili u prvom dijelu: "Kad igrate protiv Andore, pobijedite slabog protivnika, onda je očekivano vidjeti da u jednoj puno težoj utakmici da pokažemo puno respekta prema vrlo jakoj Hrvatskoj. Hrvati su dominirali u prvom poluvremenu; rado bih da smo to bili mi, ali moram biti realan, kritičan prema svojoj ekipi."

Hiddink smatra da su se njegovi igrači previše uplašili: "Hrvati su dominirali, ali nisu stvorili veliki broj prilika. Mislim da smo pokazali previše respekta, zaboravili smo igrati nogomet prema naprijed. U poluvremenu smo napravili jednu izmjenu, i u drugom dijelu imali smo više samopouzdanja i počeli smo kontrolirati utakmicu."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Vezane vijesti

Ruski izbornik priznao je da ta kontrola nije baš izrodila puno prilika: "Iako, da opet budem realan, iz te kontrole nismo kreirali više od 1-2 dobre prilike. Hrvatska također nije uspjela u posljednjem dijelu igre napraviti inicijativu i postići pogodak. Na kraju možemo biti zadovoljni, jer malo momčadi postigne rezultat u Zagrebu protiv vrlo snažne ekipe Hrvatske."

Nizozemac je zamoljen da prokomentira stanje u skupini: "Naša grupa je vrlo komplicirana, ali još uvijek smo u igri. Ovo je teška skupina, četiri momčadi se natječu za dva mjesta. Mislim da su Hrvati favoriti, ali i ostale ekipe skupljaju bodove. Normalno je da Engleska osvoji tri boda u Estoniji, bit će vrlo neizvjesna završnica. Mislim da neće ništa biti odlučeno prije studenog."

Rusi, prema Hiddinkovom mišljenju, idu u dobrom smjeru: "Mislim da smo na dobrom putu s našim razvojem. Kad vidite našu selekciju u rujnu i sada, vidite kako smo pokušali pomladiti ekipu, učiniti je fizički moćnijom. Sretan sam zbog ovih teških utakmica s Hrvatskom, a veselimo se i utakmicama s Engleskom koje će biti veliki test za mlade igrače. Vidi se napredak, uveli smo dosta mladih igrača koji sada skupljaju internacionalno iskustvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!