Nogomet

Kako su igrali

Petar Plevnik • srijeda, 06.06.2007.

Iako je na kraju ostao žal za neiskorištenom prigodom Eduarda i gredom Šimunića, još jedna borbena predstava izabranika Slavena Bilića ne daje nam previše razloga za kritike na račun igre naših reprezentativaca...

Stipe Pletikosa: U susretu u kojem Rusi nisu ozbiljnije zapucali na vrata Hrvatske, Pletikosa gotovo da i nije imao ozbiljnijeg posla, a ono malo što je imao, kao prilikom neugodnog udarca iz daljine u 75. minuti, je obavio bez greške.

Josip Šimunić: Pomicanje iz sredine obrane na lijevi bok nije nimalo utjecalo na Joeyevu igru, koji je i danas odigrao bez pogreške, uz već nekoliko uobičajeno (nepotrebnih) egzibicija u obrani. Da je njegov udarac glavom u 58. minuti išao samo nekoliko centimetara niže, bez dvojbi bi odnio epitet igrača utakmice.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Robert Kovač: Stup hrvatske obrane odigrao je još jednu besprijekornu utakmicu. Iako se činilo da nema previše posla, lakoćom je riješavao duele sa brzim ruskim napadačima, a kada se zna da je igrao s lakšom ozlijedom dojam o odličnoj igri se povećava.

Dario Šimić: Gotovo da ga nismo zapazili na današnjem susretu, dijelom zbog neaktivne ruske igre, dijelom zbog još jedne vrlo dobre izvedbe Šimića. Ono što eventualno možemo zamjeriti Šimiću je premalo sudjelovanje u napadačkoj igri, u situacijama kada je za to bilo vremena i prostora.

Vedran Ćorluka: Baš kao i u Tallinu, emotivnim problemima Vedrana Ćorluke večeras ni traga. Uz odličnu igru u obrambenoj fazi, u prvom je dijelu imao i nekoliko odličnih prodora po desnom boku, dok je u drugom dijelu malo posustao, no i dalje više nego dovoljno za prolaznu ocjenu.

Niko Kranjčar (do 66. minute): Ako se u susretu protiv Estonije moglo reći kako se Niko uklopio u sivilo momčadi, susret s Rusijom potvrdio je kako je Kranjčar daleko od idealne forme. Iako na trkačkom dijelu nismo očekivali puno više, previše netočnih dodavanja i premalo kreacije u igri dovoljne su da Niku proglasimo najslabijim pojedincem u našim redovima.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Niko Kovač: Još jedna kapetanska partija Nike Kovača. Svoj dio posla u defenzivnom dijelu veznog reda odradio je bez pogreške. Uz uobičajenu borbenost i veliku količinu trke, u prvom je dijelu u dva navrata pokazao i odličnu kontrolu lopte.

Luka Modrić: Nakon nešto lošije igre u Estoniji, Luka je večeras ponovno bio motor hrvatske momčadi. Uz veliko zalaganje i borbenost u fazi obrane, posebice u prvom poluvremenu Luka je bio glavni kreator hrvatskih napada. U drugom dijelu primjetan je bio mali pad, ali ukupno gledano svakako jedan od ponajboljih pojedinaca u večerašnjem susretu.

Darijo Srna (do 8. minute): Iako je sam početak susreta najavio kako bi ovo mogao biti njegov dan, nakon samo osam minuta igre zbog ozlijede je morao napustiti igru.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Eduardo: Bez obzira što je u 57. minuti promašio iz situacije iz koje inače pogađa žmirećki, teško da Duduu nešto možemo zamjeriti nakon odigranih 90 minuta. Za razliku od Olića puno se više izvlačio i predstavljao puno veću opasnost za rusku obranu.

Ivica Olić (do 84. minute): Kao i uvijek, Oliću ne možemo osporiti veliku želju i borbenost, no ono što se prvenstveno traži od napadača - konkretnost, je ponovno izostala. Osim uobičajeno predugog držanja lopte, ovaj put je izostalo i Olićevo otvaranje prostora, pa ne čudi što je igrač u kojeg je Slaven Bilić polagao dosta nade ostavio prilično blijed dojam.

Jerko Leko: Kad u igru uđete kao zamjena za Darija Srnu, svakako da nije lako ispuniti željena očekivanja. Ipak, Jerko Leko odigrao je sasvim solidnu utakmicu. Istina, daleko je to bilo od Srnine prodornosti i agresivnosti, no može se reći da nije razočarao.

Marko Babić (od 84. minute): U nešto više od pet minuta koliko je proveo na terenu unio je dosta živosti po lijevoj strani.

Mladen Petrić (od 66. minute): Iako je na terenu proveo više od pola sata, Petrić nije previše utjecao na zbivanja na terenu. Štoviše, ostao je dojam da je nakon njegovog ulaska napad Hrvatske dodatno otupio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!