Ostali sportovi

Brkljačić pobjeda u Torinu

Maja Giljanović • petak, 08.06.2007.

Odličnu formu prvim je mjestom na Memorijalnom mitingu "Primo Nebiolo" u Torinu potvrdila hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić...

Gospićanka je, podsjetimo, prošlog mjeseca u Dohi postavila svoj (te državni) najbolji rezultat bacivši 74.62 metra (osmi rezultat sezone), a kladivo je daleko letjelo i u Splitu desetak dana kasnije (73.25). Cilj koji si je postavila uoči sezone, ohrabrena kvalitetno odrađenim napornim treninzima pod budnom paskom trenera Ivančića, da ove sezone barem deset puta prebaci 70 metara sve je bliži jer je u nekadašnjem glavnom gradu Italije članica Dinamo-Zrinjevca slavila sa 72.30 metara.

Drugoplasirana iza dvostruke svjetske juniorske prvakinje (2000., 2002.) je sa 71.46 ostala prva zvijezda kladiva (uz Kajsu Bergqvist kojoj je večerašnji nastup ovesezonski međunarodni debi na otvorenom, prva zvijezda mitinga uopće), Kubanka Yipsi Moreno. Svjetska prvakinja iz 2001. te 2003. godine je također ove sezone bacila najdulje dosad u karijeri (75.64), ali je posustala za raspoloženom 24-godišnjakinjom jednako kao i Talijanka Clarissa Claretti na trećem mjestu (69.38).

Sljedeći nastup Ivani predstoji u Varšavi 17. ovog mjeseca dok Blanka Vlašić, pak, 15. putuje u Oslo na prvi od šest mitinga Zlatne lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!