Ostali sportovi

Blanka ponovno najbolja

Maja Giljanović • nedjelja, 10.06.2007.

Nakon dva odlična nastupa kojima je otvorila sezonu na otvorenom te preskočenih 204 centimetra u Dohi te 200 u splitskom Parku mladeži, najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nastavlja s odličnim skokovima...

Dvostruka svjetska juniorska prvakinja je, naime, u poljskom Bydgoszczu gdje je 2003. osvojila zlato na EP do 23 godine, na sedmom izdanju Athletic Festivala pobijedila ponovno preletjevši čarobna dva metra. U (nedorasloj ipak) konkurenciji Splićanka je nadvisila redom Ukrajinku Vitu Stjopinu, Mađericu Doru Gyorffy, Čehinju Ivu Strakovu, Ruskinju Dariju Kunčević te četiri domaće predstavnice. Hrvatska je rekorderka iz prve preskakala sve visine dok je pobjedničkih 200 centimetara palo iz druge; ostavši sama na zaletištu pokušala je potom preletjeti preko 205, ali je za novo rušenje osobnog rekorda nedostajalo mrvicu svježine. Naporni su za 23-godišnjakinjom treninzi, netom je zaliječena i neugodna ozljeda, a pripreme su ometali i stanoviti tehnički problemi (otkazana selidba iz dvorane na Brodarici). Uz to je trebalo testirati ponašanje novo pristiglih specijalno za nju dizajniranih Adidasovih sprinterica.

Uoči puta inače Blanka po običaju nije bila od prevelikih najava, ali je svejedno odisala samopouzdanjem kada je najavila: "U Poljsku putujem potpuno neopterećeno. Mogu obećati tek da ću dati sve da ponovno pobijedim te s preskočenom što većom visinom odgovorim izazovima koji slijede".

Slijedi, pak, prvi od šest mitinga Zlatne lige sljedećeg petka u norveškom Oslu na kojem će se suprotstaviti među ostalima i Šveđanki Kajsi Bergqvist koja je prije dva dana (jednako kao i Talijanka Di Martino) u Torinu preskočila 202 centimetra. Konkurencija će biti strašna: spomenimo još tek Hellebaut, Šlesarenko, Venevu te Čičerovu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!